Hollanda Genç İşadamları Federasyonu (HOGİAF) Almanya, Rusya, Suudi Arabistan, Moldova ve Nijerya'nın aralarında olduğu 31 ülkeden diplomatları yemekte ağırladı.

HOGİAF Başkanı Şükrü Masmas, Amsterdam Merkez Belediyesi'nde verilen yemekte diplomatlarla işadamlarını buluşturduklarını söyledi.

Almanya'nın Amsterdam Başkonsolosu Bernd Weiser, ülkesindeki yatırım imkanları hakkında işadamlarına bilgi verdiklerini belirterek, "Onların cesurca ticarete atırmaları beni de çok memnun ettim. Almanya'da yapacakları yatırımlar için elimden geleni yapacağımı kendilerine ilettim." dedi.

Moldava'nın Lahey Büyükelçisi Emilian Brenici de ülkesindeki cazip yatırım imkanlarından Hollandalı Türk işadamlarının faydalanmasını arzu ettiğini dile getirdi.

Suudi Arabistan'ın Lahey Büyükelçisi Abdulaziz Abohaimed da işadamları ve federasyon yetkilileriyle verimli görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

HOGİAF Genel Sekreteri Ahmet Taşkan, "Maksadımız işadamlarımızı uluslararası ticarete teşvik etmekti. Bunun en güzel anahtarı ise büyükelçilerdi. Bu vesileden yola çıkarak girişimci işadamları ile büyükelçileri karşılıklı aynı masa etrafında buluşturduk. İşadamlarımızın önünü açmaya devam edeceğiz." dedi.