Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Başbakanlık binası için kullandığı 'Karafatmalar dolaşıyordu' ifadesiyle ilgili konuştu. Hortoğlu, Cumhurbaşkanlığı makamında oturan birisinin kelimelerini seçerken daha özenli ve hassasiyetli davranması gerektiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı bir canlı yayın programında eski Başbakanlık binasının durumunu anlatırken 'Karafatmalar dolaşıyordu' şeklinde ifade kullanmıştı.

Tepki toplayan bu ifadelerle ilgili Anadolu Alevi Bektaşı Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu da değerlendirmede bulundu. Erdoğan'ın cümleyi kurarken Hz. Fatıma'yı kastederek kullandığına inanmadığını ancak toplum önünde böyle bir makamda bulunan kişinin de kelimeleri özenle seçmesi gerektiğine vurgu yapan Hortoğlu, Hz. Fatıma'nın Müslümanlar için büyük bir önem taşıdığına işaret etti. Hz. Peygamber tarafından Ümmü Ebiha ismi takılan Hz. Fatıma'nın isminden bir böcek ismi olarak bahsedilmenin yanlış olduğuna vurgu yapan Hortoğlu, bunun Türk dil lugatından da tamamen çıkartılması gerektiğini belirtti.

Hz. Fatıma'dan 'Nurlu Fatıma' olarak bahsedilmesinin doğru olacağını ifade eden Hortoğlu, Ahzab Suresi'ndeki ‘Şüphesiz ki Allah ehlibeyti bütün kirlerden arındırıp tertemiz kılmaz ister’ şeklindeki ayete de dikkat çekti.