Hrant Dink ve eşi Rakel Dink'in de kaldığı Tuzla’daki Ermeni Çocuk Kampı'nın yıkımına başlandı. Yıkımı duyan vatandaşlar söz konusu adrese akın etti. Ermeni vatandaşların tepkisi üzerine yıkıma ara verildi.

Postane Mahallesi’nde yaklaşık 50 yıl önce kurulan ve aralarında Hrant Dink ve eşi Rakel Dink de bulunduğu birçok Ermeni yetimin kaldığı ve metruk halde bulunan kamp binasının yıkım çalışmasına bu sabah başlandı. İş makinelerinin çalıştığını öğrenen vatandaşlar yıkıma tepki gösterdi. Bazı siyasi parti temsilcileri ile bir dönem kampta kalan Ermeni vatandaşlar yıkım alanına gelerek çalışmaların durdurulmasını istedi.

Hrant Dink ile birlikte eğitim gördüğünü anlatan Garabet Orunöz, kampın kendileri için manevi değerinin olduğunu söyledi. Orunöz, “1967 yılında bu kampa geldim. 1975 yılında buradan ayrıldım. O gün bugün bura ile hiçbir zaman bağımı koparmadım. 1983 yılında burası tamamen devlet tarafından el konularak özel şahıslara satışı yapıldı. Özel şahıslar, arsa sahibinin varislerinden satın alarak ve tapu birleştirme davasını kazanıp arsaya böyle sahip oldular. Yasalar eğer böyle olmasaydı bugün kampta hala ermeni çocuklar dinlerini, dillerini ve kültürlerini öğreniyor olacaktı.” diye konuştu.

Yıkıma tepki gösteren Orunöz şunları söyledi: “Bugünden sonra bir daha ne Tuzla’ya geleceğim nede Tuzla’nın yanından geçeceğim. Geçerken dahi gözlerimi bağlayacağım. 1500 talebe geldi geçti buradan. Biz kendimize yetim demiyorduk, biz buraya çocuk evi diyorduk.”