Hrant Dink davasının yeniden görülen duruşması öncesinde adliye önünde toplanan 'Hrant'ın Arkadaşları' isimli grup, adalet istediklerin söyleyerek pankart açıp sloganlar attı. Duruşma öncesinde yapılan basın açıklamasında, "Hrant Dink'in polisin, askerin, MİT'in, provokatörlerin işbirliğiyle öldürüldüğünü biliyoruz. Bu davayı ne paralele ne de tek başına başka bir yapıya sığdıramazlar." denildi.

Dink davası öncesinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan 'Hrant'ın Arkadaşları' isimli grup, 'Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz!' yazılı pankart açtı. Grup, "Öldür diyenler yargılansın", "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" sloganları da attı. Duruşma öncesinde bir basın açıklaması da yapıldı. Açıklamayı grup adına Hrant'ın arkadaşlarından Gazeteci Aydın Engin yaptı.

Cinayetin iktidar tarafından siyasi amaçlar için kullanıldığını söyleyen Engin, "Hrant Daink cinayeti, bugüne kadar iktidar tarafından çeşitli siyasi amaçlar için kullanılmak istendi. Bugün de bu büyük suça katılanlardan sadece birinin üstüne yıkılmaya çalışılıyor. Paralel denilen ne idiğü belirsiz bir yapıyla ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Oysa biz başından beri bunun bir milli mutabakat cinayeti olduğunu söyledik. Hrant Dink'in polisin, askerin, MİT'in, provokatörlerin işbirliğiyle öldürüldüğünü biliyoruz. Bu davayı ne paralele ne de tek başına başka bir yapıya sığdıramazlar." dedi.

Engin, "2015, Ermeni soykırımının 100. yılı. Başbakan, dostluk niyetlerinin ciddi olduğunu ileri sürüyor. Ermeni cemaatine ve kamuoyuna pozitif mesajlar vermeye çalışıyor. Niyetleri iyiyse, işte mükemmel bir ilk adım fırsatı. Tek bir insanın, Hrant'ın öldürülüşünün gerisindeki devlet örgütlenmesini açığa çıkarsınlar. Sorumluları yargı önüne getirsinler ve cezalandırsınlar." diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından davanın görüldüğü mahkeme salonuna gitmek için adliye binasına girdi.