Hristiyanlığın hac merkezlerinden biri olan ve dünyanın ilk Katolik kilisesi olarak bilinen ST Pierre Kilisesi'nde St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı dolayısıyla 'Evrensel Barış Duası' yapıldı.

Katolik ve Ortodoks kiliselerini organize ettiği duaya Antakya Patrikhanesi'ne bağlı Episkopos Kostantin Kayal da katıldı. Çevre illerden çok sayıda Hristiyanın katıldığı duaya Antakya Medeniyetler Korosu'da farklı dillerde seslendirdikleri ilahilerle eşlik etti.

Dünya barışı için katılımcılar tarafından St. Pierre Kilisesi bahçesinde dua edilirken Episkopos Kostantin Kayal Petrus ve Pavlus'un bütün hayatlarını tüm varlıkları ile Allah'a adadıklarını hatırlatarak, "Bu bayram tarihte silinmeyecek bir bayramdır. Bu bayram Elçisel Antakya Kürsüsünün bayramıdır. Petrus ve Pavlus'u bağlayan sevgi aramızdaki samimi ve gerçekçi ilişkilerin aracılığı ile bizi kesin umut vaad eden yola götüren bir örnektir." dedi.

Ayin Episkopos Kayal'ın duası ile son buldu. Barış duasına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ta katılarak başta Hatay olmak üzere Ülkemizde, Ortadoğu'da ve tüm dünyada barışın hakim olmasını diledi.