Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2015 yılı adli ve idari yargı yetki kararnamesini yayımladı. Kararnamede 2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili olarak tutuklu bulunan bazı şüphelileri serbest bırakan Sulh Ceza Hakimleri başka mahkemelerde görevlendirildi.

Terör ve devlete karşı işlenen suçlara bakan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Fatma Ekinci, Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Filiz Yalçın Çiflik, Ankara 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, Türkiye genelinde dinlemelerle ilgili karar veren ve emniyet mensuplarına yönelik usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili açılan davalardan birinin görüldüğü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Aydoğan Levent Gedik, Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görevlendirildi.

28 Şubat davasına bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Şükran Ertürk Tonguç, Ankara 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğinde, böcek davasına bakan Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi İsmail Bulan, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevlendirilirken yine aynı mahkemede görev yapan üye Numan Kılıç ise terör ve devlete karşı işlenen suçlara bakan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevlendirildi.

Başkanı emekliye ayrılacak olan ve Ostim ile İvedik patlamaları davasına bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Mehmet Ali Karaseyfioğlu, Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, emniyet mensuplarına yönelik usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili açılan dava ve Türk Hava Kurumu’nda yolsuzluk ve rüşvet davasına bakacak olan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hüseyin Turgut Bayraktar, 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görevlendirildi.

Ayrıca 2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili olarak tutuklu bulunan ve itirazlar üzerine bazı şüphelileri serbest bırakan 4, 6 ve 7. Sulh Ceza Hakimleri de başka mahkemelerde görevlendirildi.