Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından önümüzdeki günlerde yeni bir kararname çıkarılacağı öğrenildi. Haziran’ın 15’i çıkarılması beklenen kararname ile çok sayıda hakim ve savcının yerinin değiştirileceği belirtildi. Söz konusu tayinlerle ilgili bilginin bazı hakim ve savcıları HSYK tarafından mesaj yoluyla bilgilendirildiği kaydedildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, geçtiğimiz Ocak ayında ara kararname ile çok sayıda hakim ve savcının yerini değiştiren HSYK’nın şimdi de yeni bir kararname hazırladığı öğrenildi. HSYK’nın 7 Haziran seçimleri sonrası hazırladığı kararnameyi açıklayacağı kaydedildi. 15 Haziran’da açıklanması beklenen kararname ile çok sayıda hakim ve savcının yerinin değiştirileceği kaydedildi. Özellikle, 17-25 Aralık yolsuzluk ve hırsızlık olayları sonrası dik duran, demokratik açıklamalar yapan hakim ve savcıların yerlerinin değiştirilmesinin ön planda olduğu belirtildi.

Yerleri değiştirilecek savcı ve hakimlerin bazılarına HSYK tarafından telefon ile mesaj gönderilerek, tayin kapsamına alındıkları ve durumlarının önümüzdeki günlerde kararname ile açıklanacağının iletildiği vurgulandı. Bazı Hakim ve savcılar, HSYK’den gönderilen tayin kapsamına alınmalarıyla ilgili mesajları sosyal medya üzerinden paylaştı. Hukukçular, HSYK'nın kararnamesini doğruladı ve 15 Haziran gibi açıklanmasını beklediklerini belirtti. Bu kararnamenin yaz kararnamesi olduğunu belirten hukukçular, ancak kararnamede siyasi kimliğin ağır basacağını vurguladılar.