Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, HSYK'nın 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcılar hakkında verdiği meslekten ihraç kararına ironik tepki gösterdi. Şeker, bakanlık koltuğundan olan 4 ismin göreve iadesi için Meclis'e önerge veriyor.

Yolsuzluğu ortaya çıkaran hakim ve savcıların görevden alındığını hatırlatan Şeker, “Böyle bir şey olur mu? O zaman bu 4 bakana yazık değil mi? Niye görevden aldınız? Geri iade ediniz. Madem dürüst adamlarmış, doğru adamlarmış, böyle bir hırsızlık olmamış. Bu hırsızlığı ortaya çıkartan savcıları görevden aldınız. Ben rica ediyorum. Meclis'e de önerge veriyorum. Lütfen bu 4 bakanı görevlerine iade etsinler. Suçsuz adamı niye görevden alıyorsun? Adamı niçin itibarsızlaştırıyorsun? Madem suçlu olan hakim ve savcılarmış, bunu yapan polislermiş, o zaman bu adamları görevlerine iade edin. Böyle komik bir ülke olamaz.” diye konuştu.

ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİ SEÇİMDE KULLANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerinden örtülü ödenek istediğini kaydeden Şeker, “Dünyanın hiçbir yerinde cumhurbaşkanları örtülü ödenek kullanmaz. Çünkü, operasyonu hükümetler yapar. Bu örtülü ödeneği ne yapacak, nereye kullanacak? İşte görüyoruz nereye kullandığını. Seçimde kullanıyorlar. 'Ben 400 milletvekili istedim' diyor Cumhurbaşkanı. Ama bunu bir parti için istediğimi söylemedim diyor. MHP de CHP de var diyor. Yani bu ülkenin insanlarının aklıyla dalga geçmenin hesabını bu millet soracak. Bu ülkenin insanları kendi aklıyla kimseyi dalga geçirttirmez. Cezasını verir. Bunu daha önce yaptı. Bu seçimde de yapacak. Ben inanıyorum ki Allah uzun ömür verirse göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

SİLİVRİ BUNLARI BEKLİYOR

'O Silivri bunlar için hazır bekliyor' diyen Şeker, “Yargılanacaklar. Bunu yapanların hepsi hesabını verecekler. Kusura bakmasınlar. Bizde de her türlü bilgi, belge var. Devletin kayıtları var. Devlet herşeyi takip eder, bilir. Sesini çıkartmaz ama günü geldiğinde sesini çıkartır. Adalet geç tecelli eder ama eder. Edecek bu ülkede de. Bunların hesabını soracağız.” şeklinde konuştu.