Sulh ceza hâkimliklerinin kaldırılmasını istedikten sonra Zonguldak’a düz hâkim olarak atanan Kemal Karanfil’in atamasının durdurulmasına ilişkin itarazını, HSYK kabul etmedi. Hakim Karanfil, itirazın reddedildiğini sosyal medyadaki hesabından duyurdu. Karanfil, şunları yazdı: ”HSYK, Ahmet’in yoğun bakımda olduğu raporlarına rağmen atama itirazımı kabul etmedi. Nerede kaldı vicdan. Ey HSYK’ya ve AKP’ye oy verenler. Evet, şu anda güçlüsünüz. Ama sizi ancak her şeye gücü yeten Allah'a şikayet ediyorum." dedi.

HSYK’nın geçtiğimiz günlerde çıkardığı mazeret kararnamesi, bazı hâkim ve savcıların mağduriyet yaşamalarına yol açtı. Bunlardan biri de Eskişehir 1. Sulh Ceza Hakimi Kemal Karanfil oldu. Hakim Karanfil, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasından sonra kurulan sulh ceza hakimliklerinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurmuştu. Dilekçesinde sulh ceza hakimliklerinin ‘adil olmadığını ve siyasi amaçlı’ kurulduğuna dikkat çekmişti. Karanfil’in, AYM’ye yaptığı başvurunun üzerinden daha 4 ay geçmeden görevinden alınarak düz hakim yapılması dikkat çekti.

Karanfil, kış ortasında Zonguldak’a gönderilmesine Facebook adresinden tepki göstermişti. Mazereti bulunduğu ve tayin isteği olmadığı halde atamanın yapıldığını belirten Karanfil, yoğun bakımdan yeni çıkan oğlu ve bu yıl 3 kaza geçiren eşine dahi acınmadığını vurgulamıştı. Karanfil, “10 yaşındaki Ahmet’im daha yeni yoğun bakımdan çıktı. Hayati tehlikesi ve tedavisi halen sürüyor. Eşimin de tedavisi sürmesine rağmen bu kış ortasında Zonguldak’a tayinim çıkarıldı. Oysa herhangi bir soruşturmam ve tayin talebim yoktu. Üstelik Eskişehir’e geleli henüz 2,5 yıl oldu.” ifadelerini kullanmıştı.

"AHMET’İM SİZDEN HAKKINI İSTEDİĞİNDE NE YAPACAKSINIZ?"

Karanfil, Facebook adresinde şunları dile getirmişti: “Kanun dışında yapılan her eylem, görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur. Ve zaman aşımı da 15 yıldır. Hadi bu fani dünyada kimse sizden hesap soramadı. Ya öte dünyada, 10 yaşındaki Ahmet’im ve bu kış gününde üç kazayı yaşayıp çocuklarının kanlarını gören masum eşim, sizden hakkını istediğinde ne yapacaksınız? Allah’a ne hesap vereceksiniz? Ben hakkımı helal ediyorum. Zira beni sizlere tanıtanların (adliyedeki fişçilerin) size tanıttığı şekliyle beni tanıdınız. Fakat 10 yaşındaki oğlum, Ahmet’im ve çocuklarım sizlere hakkını helal etmiyor, bilesiniz.”

Hakim Karanfil, söz konusu ara kararname ve Facebookta paylaştıklarının ardından atamasının durdurulması için geçen pazartesi günü HSYK’ya itirazda bulundu. Ancak Zonguldak’a düz hâkim olarak atanan Kemal Karanfil’in atamasının durdurulmasını HSYK kabul etmedi. Hakim Karanfil, itirazın reddedildiğini sosyal medyadaki hesabından duyurdu. Karanfil şunları yazdı: “HSYK, Ahmet’in yoğun bakımda olduğu raporlarına rağmen atama itirazımı kabul etmedi. Nerede kaldı vicdan. Ey HSYK’ya ve AKP’ye oy verenler. Evet, şu anda güçlüsünüz. Ama sizi her şeye gücü yeten Allah'a şikayet ediyorum.”

Bu arada, Eskişehir Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Başsavcıvekili Celallettin Karanfil de aynı kararname ile Başsavcıvekilliğinden alınarak, Ordu’ya düz savcı olarak atanmıştı. Celalettin Karanfil’in eşi de kendisi gibi Ordu’ya hakim olarak atanmıştı. Bunun üzerine Celalletin Karanfil, eşinin ve kendisinin tayininin durdurulmasını veya İstanbul’a alınması için itirazda bulundu. Ancak Hakim Karanfil’in itirazını kabul etmeyen HSYK’nın, Celallettin Karanfil’in itirazını ise kabul ettiği otaya çıktı. Buna göre HSYK'nın, Celalletin Karanfil’in atamasını İstanbul’a gerçekleştirdiği öğrenildi.