Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, ”Biz işlerin normalleşmesinden , halkın huzurunun bozulmamasından yanayız. Bunu istiyoruz. Düşüncesi, inancı ne olursa bir arada yaşamaktan yanayız.” dedi.

HÜDA-PAR’a yakın Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın cenaze töreni katılan Genel Başkan Yılmaz, Diyarbakır’daki gerginlikle ilgili açıklamalarda bulundu. HÜDA-PAR olarak gençlerin evlerine çekilmesini ve provokasyona gelmemelerini, sokaklardan uzak durmasına tavsiye ettiklerini hatırlatan HÜDA-PAR Genel Başkanı Yılmaz, “Sağduyulu olmaları, sabırlı olmalarını söyledik. Su bulanırsa o bulanık suda balık avlamak isteyen çok olur. Sosyal medya öyle bir alan ki kimin ne yaptığı belli değil.” diye konuştu.

“BİR YAPIYI BAŞKA BİR YAPIYLA KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTEYEBİLİRLER”

Sosyal medyada bir yandan YDG-H profiliyle şahıs bazlı hedef göstermelerin olduğunu diğer yandan alakamız yok paylaşımlarının olduğunu anlatan Yılmaz, “Başka hesaplardan da MİT yaptı twetleri var. Hangisine itibar edeceğiz. Kirli bir alandır, itibar etmemek lazım. Bir yapıyı başka bir yapıyla karşı karşıya getirmek isteyebilirler. Bize düşen sabırlı olmaktır.” ifadelerini kullandı. Faillerin bir an önce bulunması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Bu noktada emniyet gözaltılar yaptı. Kimdir, neyin nesidir bilemiyoruz. Bir an önce faillerin yakalanması gerekiyor.” dedi.

“KARŞI TARAF ÖZÜR BEYAN EDERSE BAZI ŞEYLER NORMALLEŞEBİLİR”

Karşı tarafından ciddi olarak olayı kınadıkları ve yapılan eylemde eğer pişmanlık ve özür beyan ederlerse bir noktada belki bazı şeylerin normalleşebileceğini kaydeden Yılmaz, “Biz işlerin normalleşmesinden, halkın huzurunun bozulmamasından yanayız. Bunu istiyoruz. Düşüncesi, inancı ne olursa bir arada yaşamaktan yanayız.” ifadelerini kullandı.

“SALDIRILAR FAİLİ MEÇHUL KALIYOR”

Kendilerine yapılan saldırıların faili meçhul kaldığını anlatan Yılmaz şunları söyledi: “Yasin Börü ve arkadaşlarının katilleri dışında hiçbir katili yakalamadılar. Bize yapılan saldırılan faili meçhul kalıyor. İhmaller var. Birileri, birilerini himaye ediyor. Kasıt yoksa dahi ihmal var. İstense hiçbir olay faili meçhul kalmaz. İstasyon Meydanı’nda o şahsı hemen buldular. Telefon kayıtları vs. ve onbirlerce insanın kalabalığın içinde buldular.”