HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Suruç'taki saldırının Suriye'deki çatışmaları sınırın bu tarafına yayma amaçlı olduğunu söyledi.

Yapıcıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bombalı saldırı olayı en kısa sürede aydınlatılmalı, benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli bütün tedbirler alınmalıdır. Bu tür saldırıların da, güvenlik açığının da mazereti yoktur. Bu saldırının amaçlarından biri de çatışmaları sınırın bu tarafına yaymaktır. Bu nedenle en başta hükümet olmak üzere herkesin çok dikkatli ve sorumlu davranması gerekir.” dedi.

YARALILAR İÇİN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI YAPILDI

HÜDA-PAR Kurucu Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz da Suruç ilçesinde sivillere yönelik yapılan bombalı saldırıyı kınadı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yılmaz, “Suruç ilçesinde sivillere yönelik yapılan bombalı saldırıyı kınıyor, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Suruç'taki patlamada yaralananlar için acil kan ihtiyacı olduğu belirtiliyor. Kan bağışı yapmak insani bir görevdir.” diye yazdı.