HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, TPAO’ya bağlı TPIC bünyesindeki Batman, Diyarbakır ve Adıyaman bölgelerindeki petrol kuyularında çalışan yüzlerce işçinin işine son verilmek istenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, işçilerin işlerine son verilmesinin kabul edilemez olduğu belirtildi.

Daha önce TPİC işçilerinin asgari ücret ve sigortalarının bir yıl devam edileceği yönünde söz verildiğini hatırlatan Doğru, “Daha önce TPİC işçilerinin asgari ücret ve sigortalarının bir yıl devam edileceği yönünde söz verilmesine rağmen seçim sonrası 30 Haziran itibariyle işçilerinin işine son verilmesi doğru değildir. Seçimden sonra hazır yeni hükümet kurulmadan mesele oldu-bittiye getirilerek bu Ramazan'da ve bayram arifesi işçilerin işine son verilmek istenmesi kabul edilemez bir tavır olarak görüyoruz.” dedi.

TPİC işçilerinin hak taleplerine daha önce olduğu gibi şimdi de destek verdiklerini dile getiren Doğru, “TPİC işçisi kardeşlerimizin hak taleplerine destek verdik bundan sonra da destek vermeye devam edeceğimizi belirtmek isteriz. Bu iş aş meselesidir siyasi malzeme yapılmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Haklı ve meşru şekilde eylem yapan TPİC işçilerine ve ailelerine polisin müdahale etmesinin yanlış olduğuna değinen Doğru, “Haklı ve meşru şekilde eylem yapan TPİC işçilerine ve ailelerine polisin müdahale edilmesi kesinlikle doğru değildir. Bu tür davranışların tekrar edilmemesi gerekir. Haklı ve meşru talep karşısında devletin adeta halkla inatlaşmaması gerekir. Devlette esas olan halkın menfaati olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

İşsizliğin Türkiye’de en yüksek olduğu Batman’ın yeni işsizleri kaldırma lüksünün olmadığına dikkat çeken Doğru, “Yüzde 23 ile işsizlikte en yüksek orana sahip ilimizde yüzlerce vasıflı TPİC işçisinin işine son verilerek yeni işsizler oluşturmaya kimsenin hakkı yoktur. Tüm kesimlerin bu arkadaşlara sahip çıkması gerekir” şeklinde çağrıda bulundu.