Hukuk ve Hayat Derneği üyesi avukatlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile tutuklanan avukat Umut Kılıç’ı cezaevinde ziyaret etti. Ziyaret öncesi açıklama yapan Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Mehmet Kasap, “Burada sadece meslek dayanışması için bulunmuyoruz. Tüm vatandaşlarımızın, tüm milletimizin savunma hakkına sahip çıkma adına burada bulunuyoruz.” dedi.

Hukuk ve Hayat Derneği üyesi avukatlar, Av. Kılıç’ı tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyaret öncesi Dernek Başkanı Mehmet Kasap açıklama yaptı. Türkiye’de hukuk devletine darbe yapıldığını belirten Kasap, “Türkiye’de hukuk devleti ilkesi askıya alınmıştır. Burada yapılan bir saldırı avukatlara yapılan bir saldırı değildir. Saldırı tüm topluma karşı, tüm toplumun savunma hakkında karşı yapılmış bir saldırıdır. Vatandaşlarımızın, toplumun bunu çok iyi idrak etmesi gerekiyor. Burada sadece meslek dayanışması için bulunmuyoruz. Tüm vatandaşlarımızın, tüm milletimizin savunma hakkına sahip çıkma adına burada bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hakimlik ve savcılık için yapılan sınavlarda yaşanan sorunlara da değinen Av. Kasap, “Şuan iktidarda olan partiden kartvizit getirmediğiniz müddetçe, şuan partide olan güç sahipleri tarafından size sahip çıkılmadığı taktirde hakim savcı olmayı bırakın devletin herhangi bir kurumunda görev almanız mümkün değil. Meslektaşımız demokratik bir şekilde taraf tutulduğunu dile getirmiştir. Türkiye’de hiçbir zaman adam kayırmacılık, Türkiye’de insanları fişlemek hiçbir dönemde olmadığı kadar bu dönemde yapılmaktadır. Kişilerin etnik kimliği, siyasi politik duruşlarına bakılarak en küçük yerden en büyük yere kadar herkes fişlemektedir.” şeklinde konuştu.

Hukuk ve Hayat Derneği Kasap, avukat Kılıç hakkında tutuklama kararı veren Sulh Ceza Hakimliği’nin proje mahkemeler olduğunu ve Sulh Ceza Hakimliği’nin toplumun temel hak ve özgürlüklerine saldırı niteliğinde kararlar verdiğini söyledi.

Basın açıklamasının yapıldığı sırada ise basın mensupları haricinde bazı kişilerin görüntü olması dikkat çekti. Avukat Melik Bayat, “Meslektaşımız için buradayız ama kim olduğunu bilmediğimiz kişiler tarafından fişleniyor.” dedi.