Mısır’da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idam cezasına çarptırılmasına Hukukçular Derneği tepki gösterdi. Adliye önünde yapılan açıklamada, düzmece bir mahkeme kararı ve yargılama ile Mursi’nin idamı yönünde karar verildiği belirtildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, idam kararlarını protesto etti. Dernek Başkanı Mehmet Sarı, düzmece bir mahkeme kararı ve yargılama ile Mursi’nin idamı yönünde karar verildiğini söyledi. Sarı, “Hiçbir meşruiyeti olmayan yönetimin kurguladığı bu mahkemelerin vermiş olduğu kararlar dünyada yitik olan adaletin ne denli ayaklar altına alındığını bir daha göstermiştir.” dedi.

Batın’nın karara tepkisiz kaldığını belirten ve buna tepki gösteren Sarı, “Çifte standardın, görmezden gelmenin hangi aşamalara vardığı bir kez daha müşahede edilmiştir.” diye konuştu.

Halkın ve hakkın iradesinin nihayetinde tecelli edeceğini ifade eden Sarı, “Zindanlardaki Yusuflardan korkan firavunlar elbet bir gün hak ettiklerini bulacaklardır. Musalar elbet bir gün onları karanlığa gömecektir. Bu bakımdan Hukukçular Derneği olarak bu haksız ve hukuksuz kararları tanımadığımızı, Mısır halkının kararının tecellisi olan Muhammed Mursi’nin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.” şeklinde konuştu.