Hukukçular Derneği Samsun Temsilcisi Av. Yunus Emre Zengin, Mısır’da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idam kararına tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Dünyada darbelerin başka bir aşamaya geldiğini söyleyen Zengin, "Mısır’da yönetimi gasp eden darbecilerin sınır tanımaz hukuksuzluğu yeni boyuta varmıştır. Periyodik zulmün en son aşaması halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idamına karar verilmesi olmuştur. Düzmece bir mahkeme ve yargılama ile verilen bu karar Mısır’daki zulmün gelmiş olduğu son noktayı gözler önüne sermiştir." dedi.

Hiçbir meşruiyeti olmayan bir yönetimin kurguladığı bu mahkemelerin vermiş olduğu kararların, dünyada yitik bir değer olan adaletin ne denli ayaklar altına alındığının çarpıcı bir örneği olduğunu ifade eden Hukukçular Derneği Samsun Temsilcisi Av. Yunus Emre Zengin basın açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
"Demokrasiyi işlerine gelince kutsayan; gelmeyince helvadan yapılmış bir put gibi yiyen sözüm ona demokrasi havarilerinin suskunluğunu da, insanlık vicdanı ve onurunun bir kez daha not ettiğini belirtmek isteriz. Avrupa ve muhiplerine, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve İnsan Hakları Mahkemesi kararları gereğince neden bir açıklama yapılmadığını sormak isteriz. Çifte standart, görmezden gelme hangi değerle ifade edilir. AB yönetimlerini, suskunlukları nedeniyle kınıyoruz. Bilinmelidir ki halkın ve hakkın iradesi nihai olarak tecelli edecek olandır. Zindandaki Yusuf'lardan bile korkan Firavunlar elbet bir gün hak ettiklerini bulacaktır. Musa’lar elbet bir gün onları karanlıklara gömecektir. Hukukçular Derneği olarak, bu haksız ve hukuksuz kararları tanımadığımızı; Mısır halkının iradesinin tecellisi olan Muhammed Mursi’nin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Mısır’daki hukuksuz, illegal kararın derhal kaldırılmasını istiyoruz."