Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, bugünlerde hukukun ayaklar altına alındığı, çiğnendiği, demokrasinin sıkıntılı günler yaşadığı bir ortamda avukatlara, hukukçulara daha büyük ihtiyaç olduğunu söyledi.

Manisa Adalet Sarayı konferans salonunda, mesleğe yeni başlayan dört avukat için ruhsat töreni düzenlendi. Burada konuşan Baro Başkanı Arslan, adalet ve hukuk savaşçısı dört arkadaşlarının katılımıyla birlikte daha da güçlendiklerini, Manisa’da daha güçlü bir kadroya kavuştuklarını ifade etti. Bugünün, göreve başlayan avukatlar için çok özel olduğunu dile getiren Arslan, “Çünkü bugün edecekleri yeminle birlikte avukatlık mesleğine başlayacaklar. Avukatlık çok özel bir meslek, benim çok sevdiğim bir meslek ve meslektaşlarımızın da çok sevdiği. Bugüne kadar hiçbir anlamda olumsuz bir söz duymadım kendilerinden, çünkü insanlarımızın hak aramasına katkı sağlayacaklar, adaletin gerçekleşmesine katkı sağlayacaklar. Türkiye’de adaletin gerçekleşmesine, demokrasinin gerçekleşmesine, hukukun üstünlüğüne katkı sağlayacaklar.” dedi.

Hukukun ayaklar altına alındığı, çiğnendiği, demokrasinin sıkıntılı günler yaşadığı bir ortamda avukatlara, hukukçulara daha büyük ihtiyaç olduğunun altını çizen Ali Arslan, “Çünkü bizler kişilerin haklarını arayacağız, onların haklarını savunacağız, onların dertlerini, sorunlarını dile getireceğiz ama biz hukukçuları, avukatları, baroları Türkiye’nin genel sorunları da çok ilgilendiriyor ve bu genel sorunlar konusunda her zaman halkımızı aydınlatmak, onlara bilgi aktarmak, mağdur olan, ezilen, güçlünün karşısında mağdur olan kişilere avukatlar her zaman destek vermek durumundadır. Bu anlamda, mesleğe yeni girecek olan arkadaşlarımızın her türlü sosyal faaliyetin içerisinde bulunmasını, Türkiye’de demokrasinin gelişmesi için çaba sarfetmelerini, hukukun üstünlüğü adına çalışma yapacaklarına inanıyoruz ve talep ediyoruz kendilerinden. Yapacakları çalışmalardan dolayı da şimdiden teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Ardından yemin ederek göreve başlayan avukatlar Sencer Metin Ses, Mete Usta, Nil Aydan Ankaralı ve Ayten Güven’e cübbelerini, yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi, ruhsatlarını ise Baro Başkanı Arslan verdi.