Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, hukukun üstün olmadığı bir ülkede o ülkenin temeli yok olduğu gibi böyle bir ülkede hukukçu olmanın da bir anlamı bulunmayacağını söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde, Muğla Barosu'na kayıtlı dört stajyer avuta için ant içme töreni düzenledi. Törene yönetim kurulu Üyeleri, stajyer avukatlar, yakınları ve meslektaşları katıldı.

Baro Başkanı Uzun, yaptığı açıklamada avukatın adaletin arayıcısı olduğunu belirterek, "Verilmeyen, teslim edilmeyen hakların mahkemeler huzurunda arayıcısı, teslim alıcısıdır. Bizlerin arayıcısı olduğumuz adalet, aslında o kadar önemli ve değerlidir ki tıpkı hava gibi bir insanın yaşamının en temel gereksinimidir. Hava olmadan insan nasıl nefes alamaz ve yaşayamazsa adalet olmadan da bir yaşam düşünülemez." dedi. Adaletin kaybolmasına yeterince karşı çıkılamadığını dile getiren Uzun, "Oysa o adalet devletin temeli, insanımızın vazgeçilmezidir. Adaletin olmadığı yerde toplumsal huzurdan, bireysel mutluluktan ve insanın insan olduğu için sahip olduğu haklarının güvenliğinden bahsedilemez. Adalet, gerçek anlamda sadece hukuk devletinde ve o devletin temeli olarak bulunur. Bu temelin sağlam kalabilmesi ise yargının bağımsız ve tarafsız olmasına bağlıdır." ifadelerini kullandı. Yemin eden avukatlara seslenen Baro Başkanı Uzun, "Sizler mesleğinizi icra ederken adaletin tecellisi için sadece hukukun üstünlüğüne güvenin ve bu uğurda vargücünüzle çalışın. Zira hukukun üstün olmadığı bir ülkede, o ülkenin temeli yok olduğu gibi böyle bir ülkede hukukçu olmanın da bir anlamı bulunmayacaktır." diye konuştu.

Ardından Nuray Soylu, Mehmet Güner, Ayhan Tetik ve Ali Balcı, avukat cübbelerini giyerek ant içti. Avukatlık ruhsatnameleri, Baro Başkanı Cumhur Uzun ve üye avukatlar tarafından takdim edildi. Öte yandan törende, emekli Bodrum Hakimi Mehmet Güner de yemin ederek avukatlık mesleğine adım attı.