Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Alpercan Aykaç, iç güvenlik paketi ile ilgili yanlış bilgilendirmeler yapıldığını, paralel, molotof ve terörist ekseninde bir yasa çıkartılmak istendiğini söyledi. Aykaç, AK Parti hükümetinin, iç güvenlik paketini yasalaştırarak geçmişte suç işlediğini kabul ettiğini kaydetti.
Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ‘İç Güvenlik Paketi’nin getirdikleri konulu panel düzenlendi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Devrim Güngör, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Aydın ve Ankara Barosu avukatlarından Murat Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

GEZİ VE KOBANİ OLAYLARI BAHANE GÖSTERİLDİ

Panelin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Alpercan Aykaç, iç güvenlik paketiyle molotof, paralel ve terörist ekseninde bir yasa çıkartılmaya çalışıldığını anlattı. AK Parti hükümetinin İç Güvenlik Yasa Tasarısı için Gezi ve Kobani eylemlerini bahane gösterdiğini aktaran Avukat Aykaç, buna Bonzai gibi açıklamalarla özgürlüğü kısıtlayan maddelerin de eklendiğini vurguladı. Aykaç. söz konusu yasada, “İhlal edilen haklardan ziyade edilmeyen hakları saysak daha azdır. Toplumsal olaylarda tam kontrol edememe pişmanlığı var.” dedi.

Oturum başkanlığını yapan Eskişehir Barosu Avukat Rıza Öztekin ise İç Güvenlik Paketinin AKP Hükümetince başkanlık sisteminin temel taşı olduğunu belirtti. Başkan Öztekin, söz konusu paketin yasalaşmaması için hukukçular olarak direneceklerini kaydetti.