Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun İl Başkanı Ahmet Katrancı, hükümetin Akın İpek’in şirketlerine kayyum atayarak, Koza İpek Medya Grubu'nu havuza dahil etme işlemi yürüttüğünü söyledi. Katrancı, “Burada yapılan İpek Medya’ya el koyarak seçime beş gün kala muhalefetin sesini kısma girişimidir.” dedi.

Hükümetin özgür medyayı susturmak için Akın İpek’in şirketlerine kayyum ataması muhalefetin de tepkisi sert oldu. BBP İl başkanı Ahmet Katrancı, yapılan işlemin hukuki olmaktan ziyade siyasi bir girişim olduğunu vurguladı. Muhalefetin sesini duyarabildiği birkaç ender kanaldan birisi olan İpek Medya’nın susturulmak istendiğini aktaran Katrancı, “Tek parti yönetimlerinde olduğu gibi hükümet kafasının estiği televizyonları istediği gibi susturuyor. Bunun gerekçesi çıkartılan iç güvenlik paketine dayanıyor. Orada istedikleri, hoşlarına gitmeyecek her aykırı sesi susturacak düzenleme yaptılar. İş hukuki değil tamamen siyasidir.” dedi.

Yapılan işlemin hukuka uygun olsa bile atanan kayyumların tartışmalı olduğuna işaret eden Katrancı, “Bakıyorsun AKP üyesi, yandaşı, havuz medyasında yönetici olan kimseler kayyum olarak atanıyor. Oysa kayyumların tamamen tarafsız olması gerekir. En basit bu ilke bile ayaklar altına alınıyor. Yapılan iş hukuka aykırı olduğu gibi vicdanlara da sığmıyor, ağır geliyor.” diye konuştu.