BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, siyasi iktidarın, algı operasyonlarıyla toplumu kutuplaştırma, ayrıştırma, baskı ve ötekileştirerek seçime girerek insanlarda korku oluşturduğunu söyledi.

7 Haziran seçimlerine SP ve BBP'nin milli ittifakla girme çalışmasının tanıtımı Manavgat'ta bir kafede yapıldı. Milli ittifakla ilgili BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, SP Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, Antalya milletvekili adayları Yılmaz Derin, İlhami Demiral ve Mahmut Bakır ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan BBP İlçe Başkanı Çayır, 7 Haziran seçimlerinin siyasi iktidarın 12 yıllık yönetimininden kurtulma adına bir şans olduğunu söyledi.

Siyasi iktidarın, her seçime mağduriyet edebiyatıyla gittiğini, 3 Kasım 2002 seçimlerine DSP+MHP+Anavatan koalisyon hükümetinin oluşturduğu ekonomik kriz tablosu ve 2007 seçimlerine dönemin eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın internet sitesinden verdiği muhtıraya bağlı, her zaman rüzgarı arkasına alarak gittiğini anlatan Çayır, 2011 seçimlerine 12 Eylül anayasa değişikliği referandumda halka verdiği sivil bir anayasa yapma sözüyle üçüncü defa iktidara geldiklerini, iktidarın her seçim öncesi oynadığı oyunun bu sefer insanları korkutarak gerçekleştirmeye çalıştığını ifade etti.

Siyasi iktidarın, 16 aydır paralel yalanıyla Meclis'teki sayı çoğunluğuyla bütün antidemokratik yasaları geçirerek ülkeyi korku devletine dönüştürdüğünü vurgulayan Çayır, "Siyasi iktidar, kin, nefret, iftira, karalama, ayrıştırma, ötekileştirme siyasetiyle insanların birbirine selam vermeye korkar hale getirdi. Aynı mahallede oturan insanlar birbirine selam vermeye korkar hale geldi. İlçelerde, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları kaymakamlara ve müftülerin yüzüne bakarak selam verip vermede noktasında çekimser hale geldi. Maalesef iktidarın öfke dili toplumsal barışı bozdu. Cumhuriyet tarihin en büyük kutuplaşması bu iktidar devrinde oldu. İktidar, geçmiş seçimlerde hayata geçirdiği mağduriyet edebiyatını bu sefer insanları 'ya benimlesiniz yada ben size yapacağımı bilirim' korku ve tehdidiyle seçime giriyor. İnsanları korkutarak oy almak istiyor. Milli ittifak, iktidarın bu oyununu bozacaktır. " diye konuştu.

"MİLLİ İTTİFAKIN SEÇİM BARAJI SORUNU YOK"

SP İlçe Başkanı İbrahim Maslak da yaptığı konuşmasında Milli Görüş siyasetinin geçmişte de ülke ve halk menfaati için koalisyonlar yaptığını söyledi. Geçmişte Milli Görüş Lideri merhum Necmettin Erbakan'ın, merhum Bülent Ecevit ile birlikte CHP+MSP koaliasyonuyla ülkeye hizmet ettiklerini belirten Maslak, bu hizmetlerin en büyüklerinden birinin de 1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatı olduğunu kaydetti.

Yine merhum liderleri Erbakan'ın ülkeye hizmet adına 1997 yılında Tansu Çiller'le birlikte RP+DYP koaliasyonu kurarak, ülkeyi Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik refahına kavuşturduğunu anlatan Maslak, bu seçimde de ülke ve millet menfaati için genel başkanları Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın, BBP lideri Mustafa Destici ile birlikte milli ittifak yaparak 7 Haziran seçimlerine girdiğinin altını çizdi. Maslak, "Aslında biz BBP olarak genel başkanımızında söylediği gibi anaları bir olan 2 kardeşiz. Gönlümüz mevcut iktidara alternatif olacak şekilde MHP+SP+BBP ittifakıydı. 12 yıllık AKP iktidarının sonu geldi. Milli ittifak'ın bu seçimde en az yüzde 15 oy alacağına inanıyoruz. İttifakın baraj sorunu yok." diye konuştu.

İttifakın Antalya milletvekili adayları Yılmaz Derin, İlhami Demiral ve Mahmut Bakır kendilerini tanıttı. Milletvekili adayı İlhami Demiral, milletin vergileriyle yayın yapan devletin televizyonu TRT'nin iktidar dışında hiç bir oluşuma yer vermemesini eleştirdi. Demiral, TRT'nin haberleriyle resmen siyasi iktidarın borazanlığını yaparak taraf tuttuğunu ifade etti.