İzmir'de Denetimli Serbestlik Kanunu'ndan faydalanan 76 hükümlü, cezalarını Bayraklı Belediyesi’nde çalışarak çekiyor. Kimi büro işinde, kimi park ve bahçelerde çalışıyor. Hepsinin ortak temennisi ise devamlı bir işe girip çalışabilmek.

Bayraklı Belediyesi ile İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan, kamuya faydalı bir işte ücretsiz çalıştırılmaya ilişkin protokolü çerçevesinde 76 hükümlü, cezalarını belediyede çalışarak çekiyor. Hükümlüler, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün her kişinin cezasına göre ayarladığı kamu hizmeti hesaplama tablosunda belirtilen gün ve saat kadar çalıştırılıyor. Kimi günde 2 saat çalışırken kimisi 8 saate kadar görev alabiliyor. Cezaya başlama ve bitiş tarihleri de yine Denetimli Serbestlik Kurumu tarafından belirleniyor. Cezalarını çalışarak tamamlayan hükümlülere, Bayraklı Belediyesi destek oluyor. Hepsine erzak yardımı yapılırken bir defaya mahsus da bin lira nakdi yardımda bulunuluyor. Hafta içi beş gün Sosyal Hizmetler ile Park ve Bahçeler müdürlüklerinde görev alan hükümlülerin ailelerinin eksikleri de tespit edilerek destek veriliyor.

GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

Hükümlülerden 25 yaşındaki Y.S.Y., “Yaptığım bir hatadan dolayı ceza aldım. Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlandım. Her gün belediyeye gelip çalışıyorum. Cezamı burada tamamlayıp normal hayatıma devam etmek istiyorum. Geleceğe umutla bakıyorum.” dedi. 59 yaşındaki A.A. ise, “Cezaevinde dört duvar arasında olmak çok kötü. Bu şekilde cezamı çekiyorum. Mesai bitiminde evime gidiyorum. Umarım her şey daha iyi olur.” dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Hükümlü arkadaşlarımız, cezalarını belediyemizde çalışarak çekiyor. Bu arkadaşlarımız, Park ve Bahçeler ile Sosyal Hizmetler müdürlüklerinde çeşitli işlerde görev alıyorlar. Hükümlülerimizi topluma kazandırmak için üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Umarım bir daha düştükleri yanlışa dönmezler.”