Gaziantep'te geçen günlerde atık kağıt toplayan Suriye uyruklu vatandaşlara yönelik polis ve zabıta tarafından operasyon düzenlenmesinin ardından hurdacı esnafı protesto gösterisi düzenledi. İş yerlerine 'terör örgütüne operasyon yapar' gibi eş zamanlı operasyon düzenlendiğini savunarak, buna tepki gösteren Gazikent Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Ahmet Necati Sarı, kendilerine 46 bin 500 TL ila 139 bin 500 TL arasında kesilen cezaları ödeme imkanlarının olmadığını söyledi.

Demokrasi meydanında toplanan hurdacı esnafı, ellerindeki dövizlerle operasyonu protesto etti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı meydanda, hurdacılar adına konuşan Sarı, “Ramazan ayının son günlerinde hurdacı esnafına terör örgütüne operasyon yapar gibi eş zamanlı operasyon düzenlendi. Maliye, SGK, Çevre İl Müdürlüğü, zabıta ve polis tarafından yapılan bu operasyonda iş yerlerine tutanaklar tutuldu. Bürokraside görülmemiş bir hızla Çevre İl Müdürlüğü, bu tutanaklara dayanarak 5 iş günü içinde esnafımıza 46 bin 500 TL ile 139 bin 500 TL arasında cezalar kesildi. Bayramda önce gönderilen bu cezalar esnafımıza bayramı zehir etti. Akabinde belediye tarafından yine jet hızıyla iş yeri kapatma kararı alınmıştır.” dedi.

Yapılan operasyonda hedefin hurdacı esnafı olduğunu kaydeden Sarı, şu ifadeleri kullandı: “Suriyelileri bu ülkeye biz getirmedik. Cezayı neden hurdacı esnafı yiyor? Daha önce bizlere hiçbir uyarı ve ikaz yapılmadı. Esnafımızın bu cezaları ödemesinin imkanı yoktur. Yarın bir gün evlerimize, iş yerlerimize, hacizler başlayacak. Bu kadar insanın yanında çalışanların vebalini kim üstlenecek? Bu cezalar ceza olmaktan çıkmış, yok etme, öldürme cezaları olmuştur.” Esnafın mağduriyetinin giderilmesini isteyen Sarı, “Şu anda iş yerlerimiz kapalı, çalışamıyoruz. Alacağımızı alamıyor, vereceğimizi veremiyoruz. Tamamen tıkandık. İşçilerimize ücret ödeyemiyoruz. Böyle devam ederse hepimiz iflas noktasına geleceğiz. Yöneticilerimizden bu olaya duyarlılık göstermesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın Perşembe günü hurdacı esnafıyla bir araya geleceği öğrenildi.