Kayseri’de yaşanan trafik kazasında sürücü, hava yastıkları açılan ve ön tarafı hurdaya dönen araçtan yaralı olarak çıktı. Sürücü ve yolcu emniyet kemerlerinin ise arkadan takılı olması dikkat çekti.

Kaza, merkez Melikgazi ilçesi Seyyid Burhaneddin Hazretleri Bulvarı Kartal Kavşağı’nda sabah saat 08.00 sıralarından meydana geldi. 19 yaşındaki Emre A.’nın kullandığı 38 DJ 958 plakalı otomobil, hızlı şekilde kavşağa girince önünde seyreden ve Erciyes istikametine giden 38 HF 916 plakalı araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle dönen araç yoldan çıkarak kaldırıma çıktı. Önüne çıkan elektrik panosunu da deviren otomobil, kavşağı dönmekte olan 38 AB 045 plakalı halk otobüsünün arka tekerine vurarak durdu. Kaza sonrası araçta hava yastıkları açılırken motor bölümü de hurdaya döndü.

Kazada otomobil sürücüsü Emre A. başından aldığı darbe nedeniyle yaralandı. Yanında bulunan Mustafa Ş. ise dizinden hafif şekilde yara aldı. Çevredekiler tarafından araç içinden indirilen Emre A. olay yerine çağrılan ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis olay yerinde inceleme yaparken, hurdaya dönen araç çekici yardımıyla kaldırıldı. Kazaya karışan otobüs ve diğer otomobildekiler ise kazadan yara almadan kurtuldu.

Kazaya sebep olan otomobilde sürücü ve yolcu emniyet kemerlerinin arkadan takılı olması dikkat çekerken, görgü tanıkları, aracın hızlı olduğunu ve aynı hızla kavşağa girdiğini iddia etti.