Hürriyet gazetesi, gazete binasına saldıran ve zarar veren AK Partililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hürriyet gazetesinin binasını dün gece AK Parti Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın da aralarında bulunduğu bir grup basmıştı. Uzun süre gazete binası önünde eylem yapan grup camları ve kapılara zarar vermişti.

Gazete yönetimi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bu eylemciler hakkında suç duyurusunda bulundu. Gece saatlerinde gazete binasının önüne gelen grubun tehdit ve sloganlarla binaya zorla girdiği belirtilen dilekçede, binaya zarar verdikleri, güvenlik görevlilerine saldırdıkları kaydedildi. Yaklaşık 200 kişilik grubun gazete binasını ablukaya aldığı ifade edelin dilekçede, 3 saat boyunca giriş çıkışları engelledikleri belirtildi.

Saldırganların internetten örgütlenerek planlı ve kasıtlı eylem yaptıkları vurgulanan dilekçede, organize ve örgütlü olduğu ifade edilen bu saldırıya katılanların sosyal medya hesaplarından eyleme katıldıklarını ikrar ettikleri kaydedildi.
Saldırganların koro halinde gazetenin sahibi Aydın Doğan’a yönelik hakaretlerde de bulundukları anlatıldı.

Dilekçede, AK Parti Milletvekili Boynukalın, AK Parti gençlik kolları üyeleri ve tespit edilecek diğer şüphelilerin mala zarar verme, korku ve paniğe neden olmak amacıyla tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal, suç işlemeye tahrik ve hürriyeti kısıtlama suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalında, terör olaylarına ilişkin ‘400 vekil alınsaydı bunlar olmazdı’ içerikli ifadesini Hürriyet gazetesinin çarpıttığını ileri süren AK Partili grup dün gece gazete binasını basmıştı.