AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, "Meclis Başkanlığı'nı tayin ve tespit ettiğimiz gibi, seçtiğimiz gibi Allah’ın izniyle hükümeti de kuracağız. Ve gümbür gümbür ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Eğer bunlar ipe un sermeye devam ederlerse, davul tozu, minare gölgesi, Hz. İsa’nın nefesi, Hz. Musa’nın asasını isterlerse, bu düğüm Ankara’da çözülmeyecektir. O zaman demokrasilerde düğümü vatandaş çözer." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı Hüseyin Çelik, Kütahya Belediyesi tarafından Bölcek Mahallesi'nde düzenlenen mahalle iftarına katıldı. Çelik’e, AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Başkanı Ali Çeitnbaş ve il teşkilatı eşlik etti.

İftardan sonra vatandaşlara hitap eden Hüseyin Çelik, vatandaşın takdirinin başlarının üzerinde yeri olduğunu söyledi. Çelik, Meclis’teki 3 muhalefet partisinden birinin Türkçülük, birinin Kürtçülük, diğerinin de mezhepçilik yaptığını, eğer AK Parti’nin olmaması durumunda ise Türkiye’nin Suriye ve Irak gibi olacağını iddia etti.

Şu an AK Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısının yüzde 47 olduğunu ifade eden Hüseyin Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkanımıza hükümeti kurma görevi verdi. Pazartesi gününden itibaren turlara başlayacak. Temenni ederiz ki ipe un sermezler, böyle uçuk kaçık vaatlerle ortaya çıkmazlar” şeklinde konuştu.

13 yıl tek başına iktidar olan bir parti için koalisyonu sineye çekmenin çok kolay olmadığını belirten Çelik, şunları söyledi: "Eğer vatandaşımız bunu söylüyorsa, emrediyorsa, biz ona şapka çıkarırız. Demokrasi uzlaşma işidir. İyi niyetlerle, bütün peşin hükümlerinden ayrılmış olarak, sıyrılmış olarak sayın Başbakanımız bu turlara başlayacak. Ve Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır. AK Parti Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması için üzerine ne düşüyorsa bunu yapacaktır. Meclis Başkanlığı'nı tayin ve tespit ettiğimiz gibi, seçtiğimiz gibi Allah’ın izniyle hükümeti de kuracağız. Ve gümbür gümbür ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Eğer bunlar ipe un sermeye devam ederlerse, davul tozu, minare gölgesi, Hz. İsa’nın nefesi, Hz. Musa’nın asasını isterlerse, bu düğüm Ankara’da çözülmeyecektir. O zaman demokrasilerde düğümü vatandaş çözer. Biz erken seçimi istemiyoruz. Değerli Kütahyalılar, vatandaş çok yoruldu. 2009’dan bu yana neredeyse her sene seçim var. Vatandaş da yoruldu, politikacı da yoruldu, teşkilatlarımız da yoruldu, piyasalar da yoruldu.”

Hüseyin Çelik, iftardan sonra Ak Parti Kütahya İl Teşkilatı ile toplantı yaptı.