Göksun ilçesindeki camilerde okunan hutbeyle vatandaşlar, düğünlerde silah ve alkol kullanımına karşı uyarıldı.

İlçe merkezi, belde ve köylerdeki 108 camide, "düğünümüz mutlu bitsin" başlığıyla okunan hutbede, yaz aylarının gelmesiyle artış gözlenen düğün, sünnet, nişan gibi halkın  yoğun olarak katıldıkları organizasyonlarda, silah ve alkol kullanımında artış yaşandığının görüldüğü belirtildi.

Hutbede, artış nedeniyle doğabilecek muhtemel olumsuzlukları en aza indirgemek, ilçede yapılan düğün ve benzeri törenlerde doğabilecek yaralanma ve ölüm gibi toplumu derinden sarsacak, geri dönüşü olmayan olumsuzlukların önüne geçmek için kuvvetli bir milli ve manevi kültüre sahip olan ilçe sakinleri duyarlı olmaya çağrıldı.

Düğünlerde toplumu huzursuz edecek davranışların başkalarının hakkına tecavüz olduğunun vurgulandığı hutbede, şunlar kaydedildi:

"Başkalarının hakkının da üzerimizde kalabileceği akıldan çıkarılmamalıdır. Bu gibi merasimlerde alkol alıp çevreyi rahatsız etmenin ve sürücü olarak alkollü araç kullanmanın da, aynı olumsuz hadiselere sebep olacağını unutmayalım. Eğlenmeyi abartmayalım, kimsenin ne canına, ne malına, ne de huzuruna bir zararımız olmasın. Başkasının hakkını üzerimize almayalım."