'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' temalı Kutlu Doğum programı Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa, Vali Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Vali Yardımcısı Zafer Engin, Kaymakam adayları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk ve eşi Bahriye Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Merkez Ulu Camii İmam-Hatibi Şevki İpek tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırlamış olduğu Kutlu Doğum sinevizyon gösterisi sunuldu.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Arslan Türk, “Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl bir konu seçiyor ve Kutlu Doğum haftası bu konu etrafında değerlendiriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı seçtiği bu konuyla toplumumuzun silinmek üzere olan bir takım özellik ve değerlerini yeniden canlandırmayı amaçlıyor. 2015 yılındaki Kutlu Doğum Haftası teması da 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' olarak belirlendi. Bu Kutlu Doğum programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Müftülük ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Özdemir tarafından 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' konulu konferans sunuldu.

Daha sonra şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Vahdettin Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya ve İl Müftüsü Arslan Türk tarafından verildi.

Kitap dağıtımı ve Kutlu Doğum pilav ikramının ardından program sona erdi.