İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, yapımı devam eden Kartal-Pendik metro hattında incelemelerde bulundu.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, yapımı devam eden Kartal-Pendik metro hattının Kaynarca istasyonunda incelemelerde bulundu. Metro hattı ve İstanbul`un ulaşım projeleri hakkında bilgi veren Topbaş, yeraltında çalışmaların devam ettiği şantiyede açıklama yaptı. İstanbul`un en büyük sorununun ulaşım olduğunu belirten Topbaş, “Her yerleşim bölgesine her mahalleye en fazla yarım saat yürüme mesafesinde metro istasyonu olsun, işte medeniyet bu. Demek ki 2,5 kilometre yürüme mesafesi en fazla metrolara erişebilmek medeni bir kentin önemli olgusu. 2019’a vardığımız zaman raylı sistemler 400 kilometre dediğimiz zaman nasıl yapacaksınız dediler, bekleyin inşallah biz onu da geçeriz.” dedi.

Topbaş, şöyle konuştu: “Yakacıktan Kaynarca'ya erişmekte olduğumuz hat üzerinde çalışmaları takip ediyoruz. Kaynarca esasında bizim son noktamız değil. Daha öncede belirttiğimiz gibi inşallah Tuzla’ya kadar hattı tamamlayacağız. Ulaştırma Bakanlığımız Kaynarca Sabiha Gökçen hattının ihalesini yaptı. İnşaatı yakında başlayacak.”

Konuşmanın ardından hattın inşaat çalışmalarına katılarak beton dökümüne katılan Topbaş, şantiye alanındaki iskeleye çıkarak bilgi aldı. Topbaş, daha sonra işçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.