İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), belediyenin tüm hizmet birimlerinin bir gökdelende toplanacağı yönündeki haberlere ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, konuya ilişkin araştırma yapıldığı ancak proje olarak ortaya çıkan çalışmanın uygulanmadığı belirtildi.

İBB'den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada Seyrantepe'de yeni hizmet binası inşa edileceği yönünde çıkan haberler üzerine açıklama yapma ihtiyacı duyduğu belirtildi. Belediye bünyesinde 70 bin personel bulunduğu ve bu nedenle farklı noktalara dağılmış hizmet birimlerinin tek çatı altında toplanmasının tasarruf sağlayıp sağlamayacağı yönünde bir araştırma yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bu doğrultuda tüm birimleri tek çatı altında toplayabilecek nitelikte bir hizmet binası için taslak proje hazırlanmış olmakla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yarım ada içinde kalmasının daha doğru olacağı değerlendirilmiş ve yeni hizmet binası projesi uygulamaya konulmamıştır. Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Saraçhane’de bulunan mevcut binasında hizmet vermeye devam edecektir." denildi.