İbili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "barış ve kardeşlik" adına atılacak adımlara toplumun her kesiminin destek vermesi gerektiğini söyledi.
     Türkiye'deki toplulukların bin yıldır aynı olumsuzlukları yaşandığını savunan İbili, "Osmanlı'nın parçalanması döneminde de bu tür oyunlar oynandı. Bu açıdan herkesin dikkatli olması gerekiyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; bugün kardeşlik ve barış adına tüm insanların eşit anlamda temsil edileceği bir anayasaya ihtiyacımız var" diye konuştu.
     Barış ve kardeşlik içerisinde, devletin bekası korunarak birtakım gelişmeler olacağını ifade eden İbili, buna herkesin sevinerek destek vermesi gerektiğini vurguladı.
     Ülkede 32 yıldır "şehit acısı" yaşandığına işaret eden İbili, şunları kaydetti:
     "Bu süreç onun için ön adım olacak. Bir daha şehitler gelmeyecek, insanlar ölmeyecek. Barış ve kardeşlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. İnşallah bu süreç ülkemiz için hayırlı olur. Atılan bu cesur adımlara rağmen art niyetli insanlar da göz ardı edilmemelidir. Ülkemizin gelişmesini, birlik ve bütünlüğünü istemeyen, bugüne kadar ülkemize zarar veren rant sahipleri olmuştur. Bizler Alevisi, Sünnisi, Kürt'ü, Türk'ü, Çerkez'i ve Abazası ile kol kola giriyoruz. Kurtuluş Savaşı'ndaki milli mücadele ruhunu yakalamaya her zaman hazırız."