Meclis'te görüşülmeye devam edilen İç Güvenlik Kanun Tasarısı, Aydın’da yürüyüş ve oturma eylemiyle protesto edildi. Efeler ilçesi Sevgi Yolu'nda toplanan Aydın Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, "İç Güvenlik Yasası geri çekilsin" yazılı pankart açarak yürüyüş yaptı. Atatürk Kent Meydanı’nda basın açıklaması yapan grup, bir süre oturma eylemi de yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Aydın Şubesi Başkanı Ali Gün, AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri özgürlükleri törpüleme ısrarından vazgeçmediğini söyledi. İleri demokrasi ve hukukun üstünlüğü iddiası ile iktidara gelen AKP'nin, iktidarı boyunca bütün kurumlar üzerinde tahakküm kurarak devletleştiğini iddia eden Gün, "AKP, normal bir iktidar olmadığı gibi bugün geldiğimiz noktada varlığı toplumu daha çok zapturapt altına almaya başlamış, toplumun çeşitli kesimlerinin, talepleri için harekete geçmesini darbe girişimi olarak algılar hale gelmiştir. İşte bunun için iktidarını korumanın tek yolu olarak, darbe dönemlerini gölgede bırakacak İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na sığınmıştır. İşte AKP'nin hayalini kurduğu yeni Türkiye budur. İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın temel gerekçesi, AKP'nin korkusudur. Bu yasa Meclis'ten geri çekilmelidir." dedi.

Bu tasarının kanunlaşması halinde, en basit sendikal eylemlerden önce bile makul şüphe gerekçesiyle tedbir gözaltıları yapılabileceğini öne süren Eğitim Sen Şube Başkanı Gün, "Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı, fiilen ortadan kaldırılabilecek. Hukuka aykırı sahte kanıtlarla soruşturmalar yürütülebilecek. Savunma hakkı fiilen ortadan kaldırılacak. Kayıtdışı gözaltı, işkence ve polis infazı artacak. Yeniden Devlet Güvenlik mahkemeleri dönemine dönülecek. Siyasal iktidarın ve onun emri doğrultusunda hareket eden silahlı kamu görevlilerinin mutlak dokunulmazlığı karşısında, hak arama yolları otomatik olarak tıkanacak. Bu yasa, polis devleti yasasıdır, bundan vazgeçilmelidir.” şeklinde konuştu.

Protesto yürüyüşüne Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, Emekli Sen Aydın Şubesi Başkanı Uğur Önal, SES Aydın Şubesi Başkanı Şükran Teberci, BES Aydın Şubesi Başkanı Musa Ekici ve sendika üyeleri de katıldı. Yürüyüş, olaysız sona erdi.