Ankara Barosu’nun çağrısı üzerine adliye önünde toplanan avukatlar, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na gelecek olan ‘İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesi için Meclis’e yürüdü. Vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı da unutmayan avukatlar, saygı duruşunda bulunup, Aslan’ın posterine karanfil bıraktı.

İç Güvenlik Yasa tasarının geri çekilmesi için İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde başlatılan ‘Adalet Nöbeti’ ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen yürüyüş ile devam eden eylemler dizisinin son ayağı, Ankara Barosu öncülüğünde Başkent’te yapıldı. Ankara Barosu, İstanbul Barosu, İzmir Barosu başta olmak üzerine Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen avukatlar, Ankara Adliyesi önünde toplandı. Yürüyüşe, Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Sabih Kanadoğlu, baro başkanları ve çok sayıda avukat katıldı. ‘İç güvenlik değil sıkıyönetim yasası’, ‘Sokak güvenli değil polis var’, ‘Polis devleti değil hukuk devleti’ döviz ve pankartları açtı.

AVUKATLAR ÖZGECAN’I UNUTMADI

Türkiye’yi yasa boğan 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesini avukatlar da unutmadı. Özgecan Aslan’ın resimlerini taşıyan avukatlar, ‘Özgecan için hiç güvenlik yoktu’ pankartları açıp, ‘Özgecan’ın hesabı sorulacak’ sloganları attı.

“CANAVARCA HİSLERLE ÖLDÜRÜLMESİ HEPİMİZİN YÜREĞİNİ PARÇALADI”

Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran, yürüyüş öncesinde kısa bir açıklama yaptı. Toplanmalarındaki temel amacın bu ülkede rejimi değiştirme niteliğinde olan İç Güvenlik Yasasının geri çekilmesini sağlamak olduğunu belirten Canduran, ancak canavarca hislerle öldürülen Özgecan Aslan cinayetine tepki vermeden buradan ayrılmayacaklarını ifade etti. Canduran, “20 yaşında gencecik bir genç kızımızın, ‘ben de bir babayım, benim de 20 yaşında bir kızım var’ canavarca hislerle öldürülmesi, tecavüz edilmesi alçakça yakılması hepimizin yüreğini parçaladı.” dedi. Açıklamanın ardından avukatlar, Özgecan için saygı duruşunda bulundu. Taşınan Özgecan Aslan’ın posterine karanfil bırakıldı.

Kortej oluşturan grup daha sonra sloganlar eşliğinde Atatürk Bulvarı’na çıktı. Bulvarın iki şeridini kapatan avukatlar, buradan TBMM Çankaya girişine yürüdü.