Beyoğlu’nda bir grup ‘Bombalara karşı sofralar’ sloganıyla Meclis’te görüşülen 'İç Güvenlik Paketi’ni protesto etti. Eylemde, vatandaşlara çorba ve yiyecek dağıtıldı.

Meclis’te görüşülmeye devam eden 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nı protesto etmek isteyen bir grup saat 19.00 sıralarında Galatasaray Meydanı’nda toplandı. ‘Devlet kendi şiddetine hukuk, bireyinkine ise suç adını verir. Güvenlik Yasası’na hayır. Bombalara karşı sofralar’ yazılı afiş asan grup, ‘Bomba değil yemek, tank değil ekmek’ şeklinde slogan attı. Grup adına yapılan açıklamalarda, İç Güvenlik Yasası’nın Meclis’ten geçmesi durumunda ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’nın tamamen iptal durumuna geleceği belirtildi. İnsanların sadece toplantı hakkını kullandığı için içeri alınacağı savunulan açıklamada bunun insanların itiraz hakkına aykırı olduğu ifade edildi.

Polise verilen olağanüstü yetkilerin eleştirildiği açıklamada daha fazla otoriterleşen devletin kimseye iyi gelmeyeceği dile getirdi.

Eylemde ayrıca vatandaşlara sıcak çorba ve yemek de dağıtıldı. Çorba ve yemek alan vatandaşlar İç Güvenlik Paketi hakkında bilgilendirildi. Dağıtılan yemek en çok Suriyeli çocuklar ile evsizleri sevindirdi. Grup, eylemin ardından olaysız dağıldı.