Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, 17-25 Aralık operasyonları sonrasında açığa çıkan tapelerdeki yolsuzluk gerçekliğinin, şimdilerde hükümet sözcüsü tarafından itiraf edildiğini belirterek, “Şimdi soruyoruz; bu yolsuzluğu yapan kim? İzin veren, göz yuman kim? İç Güvenlik Yasası ile ülkeyi sıkıyönetim ülkesi haline getirmek isteyen kim? Sizsiniz. Ancak sokakları size zapt ettirmeyeceğiz, demokrasiyi boğmanıza izin vermeyeceğiz. Hukuk önünde halka hesap vereceksiniz.” dedi.

İkinci, yaptığı yazılı açıklamada, 13 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirdikleri 'Laik, Bilimsel Eğitim' talepli basın açıklaması nedeni ile 46 arkadaşları hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Bu soruşturma, bilim ve laikliğe tahammülsüzlük soruşturmasıdır. Bu soruşturma, hukuku, demokrasiyi, temel hak ve hürriyetleri hedef alan bir soruşturmadır. Bu soruşturma yoksul emekçi halkımızın ve çocuklarımızın eşit, parasız, nitelikli, laik ve bilimsel eğitim hakkına yönelik soruşturmadır.

Soruşturmaların özü budur. Onların fıtratında yolsuzluk, hukuksuzluk, talan, sömürü, baskı var; bizim doğamızda dayanışma, özgürlük, eşitlik, laiklik, bilimsellik, ülke ve insan sevgisi var. Aramızdaki fark budur. Gizlenmek istenen gerçek budur. Fakat gerçeklerden kaçmak mümkün değildir.”

Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir alışkanlığı olduğuna işaret eden İkinci, “17-25 Aralık operasyonları sonrasında açığa çıkan tapelerdeki yolsuzluk gerçekliği, şimdilerde hükümet sözcüsü tarafından itiraf ediliyor. Kendi, Büyükşehir Belediye Başkanı için ‘Ankara'yı parsel parsel sattı, daha 100 dosya var’ diyor. Şimdi soruyoruz. Bu yolsuzluğu yapan kim? İzin veren, göz yuman kim? İç güvenlik yasası ile ülkeyi sıkıyönetim ülkesi haline getirmek isteyen kim? Sizsiniz. Ancak sokakları size zapt ettirmeyeceğiz, demokrasiyi boğmanıza izin vermeyeceğiz. Hukuk önünde halka hesap vereceksiniz.” ifadelerini kullandı.