Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde ‘iç güvenlik paketini’ protesto eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyeleri, paketten korumak istedikleri polisi çembere aldı.

CHP Gençlik Kolları üyeleri, Meclis’te görüşülen ‘İç Güvenlik Paketini’ protesto etmek için Dikmen Kapı önünde bir araya geldi. ‘Sıkıyönetim yasasına geçit yok’, ‘AKP’yi koruyan yasalar değil, çocuk katillerini yargılatacak yasalar istiyoruz’, ‘İç güvenlik senaryosu sokaktan geçmeyecek’ döviz ve pankartları açtı. Kortej oluşturan grup daha sonra Meclis önüne hareket etti. Emniyet güçleri grubun daha fazla yürümesine izin vermeyip, grubu durdurdu. Yapılan görüşme sırasında ‘yer’ tartışması yaşandı.

EMNİYET AMİRİ İLE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG

Tartışma sırasında emniyet amiri ile CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız arasında ilginç bir konuşma geçti. Yıldız, söz konusu paketi protesto etmek için geldiklerini ve Meclis önünde açıklama yapmak istediklerini emniyet amirine bildirdi. Emniyet amiri de bazı konularda kendilerine katıldığını ve herhangi olumsuzluk istemediklerini aktardı. Yıldız’ın, ‘Hangi konuda bize katılıyorsunuz?’ sorusuna ise emniyet amiri, ‘Bonzai, uyuşturucu’ yanıtını verdi. Bu yanıt grup arasında gülüşmelere neden oldu.

Yapılan görüşmeler sonucunda grup istediği alana alındı. Oturma eylemi başlatan grup adına konuşan CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, yasayı Meclis’e gelmeden önce de protesto ettiklerini yine aynı noktada olduklarını söyledi. Yıldız, “İç Güvenlik Yasasındaki bütün maddeler tek adam maddesidir. Bir faşizm paketidir, bir oligarşi yasasıdır. İç güvenlik paketi bu ülkede, tek adamlık, başkanlık sisteminin hukuki alt yapısıdır. İç güvenlik yasası bu ülkede, özgürlüklerin, insan haklarının bittiği noktadır. İç güvenlik yasası; ‘değerli polis memuru kardeşim’, senin de haklarını çalmaktadır, sana da hak kaybettirmektedir.” dedi. İç Güvenlik Yasası’nın Meclis’ten geçse, sokaktan geçmeyeceğini aktardı.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri söz konusu paketten polisi de korumak için ufak bir gösteri yaptı. Grup, paketten korumak istediği polisi çembere aldı. Bir süre böyle bekleyen eylemciler daha sonra buradan ayrıldı.