Başkent’te İç Güvenlik Yasası’nı protesto etmek için İçişleri Bakanlığı’na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Çevik Kuvvet barikatı önünde toplanan grup, cop, kelepçe ve biber gazı kapsülüyle tasarıyı protesto etti.

Halkevleri üyesi bir grup, İç Güvenlik Yasası’nı protesto etmek için Kızılay’dan bakanlığa hareket etti. ‘Gerici, faşist, halk düşmanı AKP’ sloganları atan grubun önü Atatürk Bulvarında Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Emniyet yetkilileri grubun bakanlığa geçişine izin verilmeyeceğini, burada açıklama yapıp, dağılmalarını istedi. Barikatın açılmaması üzerine grup, açıklama yapmak için hazırlık yaptı. Yanlarında getirdiği çuvaldan, cop, kelepçe ve biber gazı kapsülü çıkardı.

İçişleri Bakanlığı’na gidip yasayı protesto etmek istediklerini belirten Halkevleri Genel Başkanı Samut Karabulut ancak bakanlığın protesto bile edilemediğini kaydetti. Karabulut, “Türkiye demokrasisi böyle gerektiriyor. Bizim demokrasimizde durum budur. Kanun diyorlar, oradaki şey yanlış ifadeli; orada Karun var Karun. Hazinesi olan Karun var ya; ayakkabı kutularına saklamış, sıfırlayamadıkları. Onu korumak üzere sürekli şu aletlerle karşılaşıyoruz. Biz halkız. Halkın halk olduğu, haklarını savunduğu zaman ortaya çıkar.” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından ellerindeki malzemeleri çuvala koyan grup, olaysız bir şeklide buradan ayrıldı.