Ege Üniversitesi’nde yaşanan öğrenci olaylarında şehit olan Fırat Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem, anneler gününün kendisi için acı içinde geçtiğini belirterek, “İçim cız ediyor. Keşke yaşasaydı da bir telefonuyla anneler günümü kutlasaydı diyorum.” dedi.

Ege Üniversitesi’nde yaşanan öğrenci olaylarında şehit olan Fırat Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem, Türkiye Kamu Sen tarafından yılın annesi seçildi. Bursa’da Elegans Salonlarında düzenlenen törende anne Erdem’e plaketi, Türk Büro Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş ile Türk İmar Sen Genel Başkanı Necati Alsancak tarafından verildi. Anne Erdem, duygulu anlar yaşadı.

Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Özlem Erdem, “Bu plakete layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum. Hayatım boyunca oğlumla hep gurur duydum. Vefatında da birçok duyguyu aynı andı yaşadım, gurur, üzüntü, mutluluk. Şimdi de, sağ olsunlar beni bu ödüle layık gördüler, yine oğlumla gurur duydum, duymaya devam edeceğim.” dedi.

Anneler gününün kendisi için üzüntülü geçtiğini belirten Erdem, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Anneler gününde oğlum bana manevi hediyeler verirdi daha çok. Kahvaltı hazırlardı bana, çiçek getirirdi masaya koyardı. Üniversitede olduğu için son zamanlarda fazla görüşemiyorduk. Şimdi sağ olsunlar anneler günü nedeniyle bu plaketi bana layık görüyorlar ama yine de içim cız ediyor. Keşke yaşasaydı da bir telefonuyla anneler günümü kutlasaydı diyorum. Benim için çok zor olacak. Ama sağ olsunlar arkadaşlarım dostlarım mesajları ile telefonları ile bana destek oluyorlar. Arkadaşlarım yemek hazırlıyor benim için. Beni yalnız bırakmamak adına organizasyon yapıyorlar. Bunlar acımı hafifletiyor ama özlemimi asla gidermiyor.”

Türk Büro Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş ise yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. Yokuş, “Biz istiyoruz ki gerçekten bu ülkede anneler ağlamasın. Kadın cinayetleri olmasın. Sevgi, saygı, muhabbet olsun. Evlat acısını yüce yaratan hiç kimseye göstermesin.” diye konuştu.