Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Pistorius vatandaşların iletişim bilgilerinin saklamasının, suçların aydınlatılmasında emniyet ve adli makamlarına büyük yardımı olacağını savundu.

Sosyal Demokrat Partili bakan, Hannover’de Alman haber ajansına verdiği demecinde özellikle terör ve organize suçların takip ve kovuşturulmasında bunun daha önemli olduğunu vurguladı. Pistorius, "İletişim verileri olmaksızın suçlular ve suç çeteleri arasındaki ilişkilerin açıklığa çıkarılmasında soruşturmalar kör kalacaktır.’’ dedi.

Telekomünikasyon bilgilerinin saklanması için Almanya’da herhangi bir kanuni düzenleme yok. Ancak Avrupa Birliği’nin (AB) 2006 yılında yürürlüğe soktuğu telekomünikasyon firmalarına AB vatandaşlarının iletişim bilgilerini iki yıla kadar saklama zorunluluğu getiren ‘Bilgi Saklama Direktifi’nin 2014 yılında Avrupa Adalet Divanı tarafından özel yaşamın mahremiyeti ve kişisel verilerin korunması gibi iki temel hakkı ihlal ettiğine karar verilmişti. Uygulamayı eleştirenlerse iletişim verilerinin saklanmasının ileride tüm alanlarda kişisel verilerin takip edilmesine doğru atılmış bir adım olacağını düşünüyorlar.