İçişleri Bakanlığı'na atanan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, veda mesajı yayınladı. Mesajında Altınok, 2 yıldır yürüttüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinde her zaman iyi bir polis ve iyi bir yönetici olmak için özen gösterdiğini ifade etti.

Seçim Hükümeti'nde İçişleri Bakanlığı'na atanan Altınok, mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin gözbebeği bu güzel şehirde, halkımızın güvenliğini sağlamak amacıyla teşkilat olarak mesai mefhumu gözetmeksizin tüm imkânlarımızı seferber ederek kararlılıkla hizmet verdik, görev bayrağını teslim edeceğim meslektaşımın da aynı kararlılıkla hizmet edeceğine olan inancım tamdır. Her ne kadar, polis teşkilatından ayrılmanın hüznünü yaşıyor olsam da, devlet büyüklerimizin bizlere layık gördüğü bir başka onurlu ve şerefli makam olan 'İçişleri Bakanlığı' göreviyle gurur duyarak milletimize hizmet etmeye devam edeceğim."

İl Emniyet Müdürünüz olarak omuz omuza görev yaptığımız süre boyunca, İstanbul’umuzun dünyanın en güvenli büyükşehirlerinden biri haline gelmesinde, üstün görev anlayışına sahip, çalışkan, yetenekli siz kahraman polislerimin sonsuz emeği, gayreti ve alın teri vardır. Her zaman bu başarılı çalışmalarınıza devam etmek için elinizden gelenin çok fazlasını yapacağınıza yürekten inanıyorum.

Değerli İstanbul’lular; sizlerin, şahsıma ve teşkilatıma göstermiş olduğunuz yakın ilgi, dostluk ve yardımlaşma anlayışınızı, devlet hizmetinde geçen uzun meslek hayatımın en değerli anıları olarak daima hatırlayacağımı belirterek, sonsuz minnet ve şükranlarımı sunarım. Her zaman İstanbul Polisi ile el ele olarak, huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşayacağınızı temin ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle; bizlere ilgi ve yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen, birlikte görev yaptığımız başta İl Valimiz, cumhuriyet başsavcılarımız ile tüm adliye teşkilatımız, silahlı kuvvetlerimizin mümtaz temsilcileri, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarımızın kıymetli yöneticileri ile basınımızın değerli temsilcilerine teşekkür ederim. Bu vesile ile sağlık, mutluluk ve esenlik dileklerimle arz-ı veda eder, saygılar sunarım."