İçişleri Bakanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan sehitlervegaziler.gov.tr internet sitesinin 19 Şubat 2015’te kapatıldığı ortaya çıktı. Sitede 81 ilden yaklaşık bin 500 asker ve polis şehitlerin kimlik bilgileri, özgeçmişleri, fotoğraf ve nerede defnedildikleri; şehit ve gazilerle ilgili haberler, kanunlar, yönetmelikler, genelgeler; şehit, gazi, vakıf ve derneklerle ilgili bilgiler bulunuyordu.

Sakaryasehitvegazileri.com sitesi sahibi Erdoğan Erdoğan sitenin kapatılmasına tepki gösterdi. Sitenin 2008 yılında açıldığını ifade eden Erdoğan, sitenin kapatıldığını geçen hafta öğrendiklerini belirterek, "Geçen hafta Ankara’dan bir öğretmen bana ulaşarak, 18 Mart Çanakkale Şehitler Haftası programında kullanmak için şehitler sunusu hazırlamak istediğini ve 81 ilden bir şehidin bilgi ve resmine ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben de resmi olması açısından Bakanlığın şehitler internet sitesine yönlendirmek istedim ancak sitenin 19 Şubat tarihinde kapatıldığını öğrendik. Çok üzüldük. Yakın tarihimizdeki şehitlerimizin ve gazilerimizin milliyatlarının ve maneviyatlarının yaşatılması için bu sitelerin yayında kalması gerekiyordu. Sitenin oluşmasında bizim de emeğimiz vardı." dedi.

Yeni neslin, vatanın bölünmez bütünlüğü ve varlığı için korkusuzca mücadele ederek şehit ve gazi olan vatan evlatlarını tanıması ve unutmamasının en etkili yolunun bugün internet ortamı olduğunu dile getiren Erdoğan, sitenin yeniden açılmasını istedi. Erdoğan şunları kaydetti: "Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesindeki msb.gov.tr/arsiv/phpscr/Sehitler.php sayfasında 1980 öncesi savaşlarımızda yaklaşık 114 bin 82 şehidimizin ayrıntılı bilgileri var. Bu konuda Milli Savunma Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Güzel bir çalışma ve 80 öncesi şehitlerimizle aramızda bağ oluşturuyor, onları tanıtıyor. Yakın tarihimiz özellikle terörle mücadele kahramanlarımızın olduğu sehitlervegaziler.gov.tr internet sitenin tekrar yayına verilmesini ve genişletilmesini istiyoruz. Bizi arayan çok sayıda şehit yakını sitenin tekrar açılmasını talep ediyor. Şehitlerle, gazilerle ve şanlı bayrağımızla alakalı konularda mücadeleme hukukun içinde arkadaşlarımla sonuna kadar devam edeceğim."

BİMER’E SİTENİN NEDEN KAPATILDIĞINI SORDU, HENÜZ CEVAP ALAMADI

Bu arada Erdoğan, BİMER’e başvurarak bu sitenin neden kapatıldığını sordu. Henüz cevap alamayan Erdoğan, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti:

"-Bu internet sitesi ne zaman kapatılmıştır.
-İnternet sitesinin kapatılmasıyla alakalı herhangi bir yazılı karar var mıdır? Var ise bunun örneğinin tarafıma gönderilmesi.
-Bu internet sitesinin yerine başka bir internet sitesinin açılması planlanıyor mu?
-Bu vatanın bölünmez bütünlüğü ve varlığı için mücadele ederek şehit olan kahramanlarımızın milli ve manevi değerleri yaşatılması gerekirken neden böyle bir uygulamaya gidildi.
-Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak siz devlet büyüklerimizin ve karar alıcılar bu vatan için şehit ve gazi olan kahraman vatan evlatlarımızın gündeme gelmesinden milliyatların, maneviyatlarının ve hatıratlarının yaşatılmasından çekiniyor musunuz?"