İçişleri Bakanlığı, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açmasıyla ilgili olarak, ‘Kamu düzenini zedeleyen, vatandaşlarımızın güvenliğini riske atan bu tarz gelişmelere karşı devletimizin tüm kurumları gerekli tüm tedbirleri almaya ve uygulamaya kararlıdır.” dedi.

İçişleri Bakanlığı, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bakanlık açıklaması şöyle: “11 Nisan 2015 günü Ağrı ili Diyadin ilçesine bağlı Yukarı Tütek köyü civarında silahlı terör örgütünün vatandaşlarımıza baskı uygulayacağı ve terör örgütünün propagandasının yapılacağı bilgisi üzerine kamu düzeninin sağlanması amacıyla ilgili birimlerimiz bölgeye sevk edilmiştir. Bölgede görevlendirilen güvenlik güçlerimize terör örgütü mensupları tarafından ateş açılmış ve ilk ateşte 4 askerimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.



Bölgeye geçiş sırasında saldırı olması, kamu düzenine ilişkin hassasiyetimizi doğrulamakta ve alınan tedbirlerin gerekliliğini göstermektedir. Kamu düzenini zedeleyen, vatandaşlarımızın güvenliğini riske atan bu tarz gelişmelere karşı devletimizin tüm kurumları gerekli tüm tedbirleri almaya ve uygulamaya kararlıdır.”