Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, içme suyu tahsilatı yapamadıklarını belirterek, suyun tamamen ücretsiz olması için belediye olarak strateji geliştireceklerini söyledi.

Özdemir yaptığı açıklamada, belediye kaynakları üzerinden elde ettikleri geliri artırdıkları taktirde suyu ücretsiz vereceklerini ifade ederek, şuan için Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün içme suyu için yıllık 23 milyon lira giderlerinin olduğunu, ancak verdikleri suyun sadece 7 milyonunu tahsil edebildiklerini kaydetti.

Dünyanın en ucuz suyunu verdiklerini dile getiren Özdemir şunları kaydetti; “Yıllık 23 milyon lira bizim işletmemizdir, tahsilatımız ise 7 milyon liradır. Bu sıkıntıyı yaşıyoruz fakat biz bu sıkıntıyı halka yansıtamıyoruz. ‘Suyunuzu kestik, para getirin’ diyemiyoruz. Elimizden gelse, biraz daha imkanlarımızı çoğaltsak, kendi öz kaynaklarımızdan fazla gelir elde edersek, suyu tamamıyla bedava yapmayı bile düşünüyoruz. Şuanda 1.20 kuruşla dünyanın en ucuz suyunu biz veriyoruz Batman Belediyesi olarak. Keşke o imkanlarımız olsa tamamıyla kaldırsak. Biz halkçı bir belediyeyiz. Halkçı olmak halktan almak demek değildir. Bakalım artık iyi bir yönetimle, iyi bir stratejiyle belki su parasını hiç almayacağız ve diğer kurumlara da örnek bir kurum oluruz."