1980 darbesinde idam edilen ülkücü gençler Halil Esendağ ve Selçuk Duracık'ın isimleri Manisa’nın Kula ilçesinde parka verilecek.

Kula Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısında gündem maddesi olarak görüşmeye sunulan ve Manisalı ülkücü gençler Halil Esendağ ve Selçuk Duracık'ın isimlerinin iki parka verilmesi meclise sunuldu. Yapılan görüşmelerde darbe yönetimi tarafından idam edilen Halil Esendağ ve Selçuk Duracık'ın isimlerinin parklara verilmesi karara bağlandı. İdam dilen Selçuk Duracık'ın ismi, 4 Eylül Mahallesi Gülmezlerin Süleyman Ağa Sokak'ta bulunan parka; Halil Esendağ'ın ismi de 4 Eylül Mahallesi 233 Sokak'ta bulunan parka verilmesi karara bağlandı.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula ilçesinin darbe ve darbeci zihniyetten çok çektiğini söyledi. Bu gençlerin sadece siyasi düşünceleri nedeniyle yargılandığını ve idam edildiğini hatırlatan Başkan Tosun, “Hiçbir vatandaşımızın siyasi düşünceleri nedeniyle, devlet bütünlüğünü bozmadığı sürece idama hak görülmesi kabul edilemez. Bu gençlerin isimleri parklara verilerek yaşatılmak istenmiştir. Belediye Meclisi'nden karar alınarak onaylandı. Darbe yönetimi tarafından idam edilen gençlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum.” dedi.