Her türlü idrar sızıntısı olarak tanımlanan idrar kaçırma, özellikle çalışma hayatı içindeki kişilerde yaşam kalitesini etkileyen en önemli sebeplerin başında geliyor. Uzmanlar, tedavisi mümkün olduğu halde, idrar kaçırma problemi nedeniyle doktora gitmeme sebebiyle bu rahatsızlığın özellikle erkek hastalarda depresyona neden olduğunu vurguladı.

Ürolojik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Alıcı, idrara rahatsızlığı ve tedavileri hakkında bilgiler verdi. Alıcı, “Öncelikle belirtilmesi gereken, idrar kaçırma nedeni belirlendikten sonra tedavi olasılığının genelde çok yüksek olduğudur. Bunu öncelikle belirtmemizin sebebi, idrar kaçırma nedeniyle hastaların bir sağlık kuruluşuna veya hekime başvurma oranının çok düşük olması. Bu hastaların tedavilerinin yapılamaması, idrar kokmalarına sonuçta sosyal hayattan çekilmelerine sebebiyet veriyor. Bu durum ise, özellikle erkek hastalarda depresyonun kaçınılmaz hale gelmesine sebebiyet veriyor." dedi.

Bu problemi yaşayan hastaların doktora başvurmasının son derece önemli olduğunu belirten
Prof. Dr. Bülent Alıcı, “İdrar kaçırma problemi yaşayan kimselerin doktora başvurması sonrasında, yapılan sfinkter ameliyatları ile sağlığına tam anlamıyla kavuşuyor." diye konuştu.