Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polisleri ziyaret etti.

Çıkışta bir açıklama yapan Bal, Türkiye’nin bir an önce normalleşmesi gerektiğini, medyaya baskıyla bir yere varılamayacağını vurgulayıp, "Sormak lazım Sayın Cumhurbaşkanımız istediği yere gidebiliyor mu? Amerika Birleşik Devletleri’ne gitse nasıl karşılanır? Avrupa’ya gitse nasıl karşılanır? Mesele Küba’ya, Afrika’ya gitmek değildir. Mesele Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmektir, mesele Avrupa’da, Japonya’da birinci sınıf demokrasinin olduğu ülkelerde nasıl karşılanır. İddia ediyorum iyi karşılamayacaklardır. Belki bazıları kabul etmeyecektir. Belki bazıları sayın cumhurbaşkanının ki sever sevmeyiz, onaylarız onaylamayız Türkiye’yi temsil eden bir şahsın ziyaret talebini kabul etmeyecek, iyi karşılamayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bal, Türkiye olarak anormal bir dönemde geçildiğini söyledi. Bal, "Bu anormal dönemde bu toplum demokrasinin yanında, özgür basının yanında yer aldığımı göstermek için bu ziyareti yaptım. Bu bağlamda Hidayet Bey ve diğer arkadaşları, Yakup Bey’i, Ali Fut Bey’i gördüm, hatırlarını sordum. Gerek Türkiye gündemiyle alakalı gerekse şahıslarıyla alakalı konuları görüştük sohbet ettik. Bu ziyaretleri yapmaya devam edeceğim." dedi.

'İKTİDAR BALYOZ GİBİ İNDİĞİ MEDYANIN, YARGININ, STK'NIN ÜZERİNDE ELİNİ ÇEKMELİ'

Türkiye’de bir an önce hukukun hakim olması gerektiğini dile getiren Bal, açıklaması devamında "Bir an evvel iktidar balyoz gibi indiği medyanın üzerinde elini çekmeli. Balyoz gibi indiği yargını üzerinde elini çekmeli. Balyoz gibi indiği vatandaşın devletin STK’ların üzerinden elini çekmeli." ifadelerini kullandı.

İdris Bal konuşmasının devamında şunları söyledi: "Biz gücümüz yettiğince sesimiz çıktıkca hukuk diyeceğiz, demokrasi diyeceğiz, normalleşme diyeceğiz ve gücümüz yettiğince mağdurun yanında yer almaya devam edeceğiz. Demokrasiye devam edeceğiz."

‘HERKES ÜLKE NORMALLEŞSİN İSTİYOR’

Bal, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polisleri ziyarete ilişkin ise, "Arkadaşlarımızla güncel meseleleri konuştuk, herkes istiyor ki ülke normalleşsin, demokrasi olsun. Bu ülkede ortak payda hukuk olmalı, demokrasi olmalı. Herkes normalleşme diyor. Kimsenin kimseye düşmanlığı yok. Hepimizin eleştirdiği eğer düşmanlıksa, hırsızlığa, yolsuzluğa düşmanlık var, baskıya düşmanlık var, onun ötesinde insanlar adaletin yerini bulmasını bekliyor. Adil yargılama bekliyor. Özgür bir ülke bekliyor." ifadelerini kullandı.

ENGİN: ÜLKEMİZ SIRADAN ÜÇÜN SINIF ÜLKELER DÜZEYİNE DÜŞMEYECEK

Ziyarette İdris Bal’a eşlik eden Uluslararası Sivil Toplum Konseyi Başkanı ve DGP üyesi Servet Engin de bugünkü baskıların son bulması gerektiğini belirtti. Engin, "İnsanların yaptıklarına bakmak lazım. Şimdi Türk okulları dünyaya gidiyor. Gittikleri yerlere neyi götürüyor. Güzellikler götürüyor, eğitim götürüyor. Sen Türkiye’de PKK ile baş edemezken baskılarla, zulümlerle hiç bir insanı yıldıramazken, sevgi ile dolu kalbi insanlık sevgisiyle dolu insanların üzerine neden gidiyorsun? Yani bunları sorgulamak gerekiyor." dedi.

Bu baskıların biteceğine işaret eden Engin, "Ülkemiz sıradan üçün sınıf ülkeler düzeyine düşmeyecektir. Zaten görüyorsunuz son günlerde yatırımcılar kaçtı. İnsanlar mutsuz. Cinayetler ve hırsızlıklar arttı. Mutlaka rol model insanlara ihtiyaç vardır. Biz bu baskıların çok kısa zamanda biteceğine inanıyoruz. Onun için insanlar sakın yılmasınlar, demokratik kurallar içerinde mücadeleyi vermeye devam etsinler ve siyasetin de normal kuralla altında mutlaka yapılandırılması gerektiğine, faziletli insanların siyasette rol alması gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.