17 Haziran'da teravih namazı ile başlayan Ramazan'da Türkiye'nin en doğusunda bulunan Kars'ta, Kars kalesinden atılacak iftar topu ve okunacak ezanlarla oruçlar açılacak.

İlk defa 1821 yılında İstanbul Anadolu Hisarında atılan top Kars'ta son 11 yıldır kesintisiz olarak atılıyor. Gazeteci Tacettin Durmuş'un Kars kalesi veya Merkez Cami bahçesinden attığı iftar topu Türkiye'de ilk önce atılan iftar topu olma özelliğine sahip. Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan topunu Kars Valiliği'nin desteği ile atacak olan Tacettin Durmuş, "Her yıl valilerimiz ile bu geleneği sürdürüyoruz. Bu yıl valimiz il dışında olduğundan Vali Vekilimiz Akif Pektaş, Belediye Başkanımız ve gazeteci arkadaşlarımız ile birlikte topu atacağız ve Evliya Cami bahçesinde türbesi bulunan Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin manevi huzurunda oruç açacağız." dedi.

FITIR SADAKASI 11 LİRA 50 KURUŞ

İftar topu atma organizasyonuna katılacak olan Kars Müftüsü Mehmet Genç, Ramazan ayı boyunca iftar açtırmanın su, zeytin veya hurma ile iftar açmanın sevap olduğunu söyledi.

Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Müftü Genç, "Yetim ve fakir çocukları gözetelim, sofralarımızdan onları eksik etmeyelim. İftarımızı hafif yemeklerle açmamızı doktorlar tasfiye ediyor. Biri size sataştığı zaman o kişiye oruçlu olduğunuzu söyleyin. Yatsı namazı normal vaktinde eda edilecek erteleme söz konusu değil. Yatsı ve ilk teravih namazımız, 21.39'da kılındı. İlk orucumuzda 19.50 de açılacak. Bu yıl fıtır sadakasını Diyanet İşlerimiz 11 lira 50 kuruş olarak belirlemiştir. Ama biz küsuratlarla vatandaş uğraşmasın 15 TL den aşağı olmasın diyoruz." şeklinde konuştu.