Manisalı hayırseverler, ramazan ayında 13’ü kadın 15 tarım işçisinin trafik kazasında hayatını kaybettiği Salihli ilçesi Çökelek köyünü yalnız bırakmadı. Büyük acının yaşandığı köyde hayırseverler tarafından kurulan iftar sofralarında, dostluk ve dayanışmanın en güzel örnekleri sergilendi, acılara ortak olundu. Köy meydanında düzenlenen iftarda, söz konusu kazada ölenler için Kur'ân ve Mevlid okundu. Rahmet ayı ramazanda eller semaya açılarak, vefat eden 15 köylü için dualar edildi.

Hayırseverler, kamyonet kasasında asma yaprağı toplamaya giderken Gölmarmara’da meydana gelen kazada ölen 13’ü kadın 15 tarım işçisinin aile ve yakınlarını ramazan ayında yalnız bırakmadı. Kazanın ardından her gün hayırseverlerin desteğiyle 450 nüfuslu Çökelek köyünde yaklaşık bin kişilik iftar sofraları kuruldu. Acıyı paylaşmak için çevre köyler, Salihli, Gölmarmara ve Manisa’dan gelenlerle bu sofralar doldu taştı. Köy meydanında hep birlikte oruçlar açıldığı, dostluk ve dayanışmanın en güzel örnekleri sergilendi. Yakınlarını kaybeden köylülerin acıları paylaşıldı. Ebedi âleme göçen 15 kişi için Kur'ân ve Mevlid okundu, dualar edildi. İşadamlarının yanısıra bir özel hastane ve süt birliğinin katkılarıyla kurulan iftar sofralarının, ramazanın son gününe kadar devam edeceği öğrenildi.

Kendilerini yalnız bırakmayan hayırseverlere teşekkür eden Çökelek Mahallesi İhtiyar Heyeti, “Salihli esnafı ve hayırseverlerin katkılarıyla köy meydanımızda iftar sofraları kuruluyor. Çevre köylerden, Salihli ve Manisa’dan tanıyıp tanımadığımız çok sayıda kişi acılarımızı paylaşmaya geliyor. Oruçlarımızı açıp hep birlikte şehitlerimiz için dua ediyoruz. Hayırseverlere, bizi yalnız bırakmayan belediye başkanımız ve milletvekillerimize, köylülerimiz için dua eden, acılarımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.