Bursa’da, şehir içinde yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförleri, iftarlarını zaman zaman araç içinde su içerek açmak durumunda kalıyorlar. Sıcağın altında trafik çilesi çeken sürücüler, Ramazan ayında sürücülerin daha anlayışlı olduğunu belirtiyor.

Soğanlı – Kent Meydanı hattında 30 yıldır minibüsçülük yapan Maşallah Moğultay (53), Ramazan ayının kendileri için diğer günlere nazaran çok daha huzurlu olduğunu dile getirdi. Gün boyu güneşin altında yolcu taşımalarına karşın zorlanmadan oruçlarını tuttuklarını belirten Moğultay, şimdiye kadar orucunu hiç bırakmadığını ifade etti.

“İFTARI YOLDA SUYLA AÇIYORUZ”

Moğultay, şunları söyledi: “Ramazan gayet iyi geçiyor, Cenab-ı Allah yardım ediyor, hiç problem yok. Allah’a şükür daha bu yaşıma kadar oruç tutmamazlık yapmadım. İftarı bazen durakta açıyoruz. Saatleri ona göre ayarlıyoruz. Yolda ezan okunursa suyla açıyoruz, yolcularımızı bitirdikten sonra eve gidip iftarımızı açıyoruz.” Ramazan ayında araç sürücülerinin daha sakin olduğunu dile getiren Moğultay, “İftar saati de zaten geç olduğu için trafik iyice rahatlıyor.” diye konuştu.

Abdurrahman Turmuş ise Ramazan’ın rahat geçtiğini ifade etti. Turmuş, şöyle konuştu, “Şimdiye kadar güzeldi, havalar da serin gitti. Ama şimdiden sonra nasıl olur bilemiyorum. Şimdilik sorun yok. Oruç tutmayan arkadaşlar var iftar saatinde onlarınla yer değiştiriyoruz. Ona göre iftarımızı da rahat yapıyoruz.”

ACAR: NORMAL GÜNLERE GÖRE DAHA SABIRLI OLUYORUZ

25 senedir şoförlük yaptığını söyleyen Yüksel Acar ise şimdiye kadar orucunu hiç aksatmadığını dile getirdi. Bu sene havaların serin gitmesi sayesinde zorlanmadan oruç tuttuklarını vurgulayan Acar, kendileri açısından Ramazan ayını şöyle anlattı: “Yanımızda su bulunduruyoruz, ekmek arası bir şeyler bulunduruyoruz, iftara yolda yakalanırsak onlarla orucumuzu açıyoruz ama eve gidince geri kalanını tamamlıyoruz. Bu sene de sistem aynı. Duraktaysak ezan’a 10 dakika kala son arkadaşımız yola çıkar, diğerleri 10 dakika ara verir, iftardan sonra yolcu taşımaya devam eder.”

Acar, sürücülerin Ramazan ayında daha sabırlı olduğunu belirterek, “Allah sabrını veriyor. Normal güne göre daha sakin oluyoruz. Gerçekten bu böyle oluyor, daha rahat oluyoruz.” şeklinde konuştu.