İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen Bugün TV, Kanaltürk, Bugün gazetesi ve Millet gazetesinin de içinde yer aldığı Koza-İpek Grubu’na kayyum atanmasına sert tepki gösterdi. Yaşananların gözdağı vermek olduğunu söyleyen Dikmen, “Düşüncelerimiz, yayın politikamız, dünyaya, yaşama bakış açımız farklı olsa dahi bu meslek için, hukuk için kol kola olacağız. Çok umutluyuz, çünkü bu bizi daha da sıkılaştırıyor. Saflarımızı sıklaştırıyor ve susmayacağımızı haykırıyoruz.” dedi.

İGC Başkanı Dikmen, Koza-İpek Grubu’na kayyum atanmasıyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından sonra düşüncelerini açıklayan Dikmen, “Biz bugün İzmirli gazeteciler, İzmirli bisiklete gönül verenlerle birlikte Cumhuriyet Bayramımız'ın 92. yılını pedal çevirerek kutladık. İçimiz her ne kadar son günlerdeki gelişmelere bağlı olarak buruksa da cumhuriyet coşkusu her şeyin üzerinde dedik ve bayramımızı kutlamak üzere hep birlikte burada, İzmir’de, küçücük de olsa, sembolik de olsa o coşkuda yer almak istedik.” dedi.

'KAYYUM ATANMASI ZORBALIKTIR'

Koza-İpek Grubu'na kayyum atanmasını zorbalık olarak değerlendiren Misket Dikmen, “Bunu İGC, anında yaptığı, olaydan hemen sonra yaptığı açıklamada, ‘Bu bir zorbalıktır, buna haneye tecavüz denir.’ şeklinde tanımladı. Bunun bu şekilde olduğunu düşünüyoruz, çünkü hukuka hiçbir dayanağı olmadan, hukuk ayaklar altına alınarak, basın özgürlüğü gözardı edilerek, halkın bilgi edinme hakkı gözardı edilerek, Anayasa çiğnenerek, insanlık hakkına aykırı bu işlemi hemen kınadık, kınıyoruz ve bunun eksikliğini, bunun bizde yarattığı üzüntüyü de yaşıyoruz. Böyle bir zulüm, seçim öncesinde halkı, ülkeyi germeye yönelik böyle bir tutumun kabul edilemez olduğunu, bunun artık bugüne kadar bu anlamda yapılan, vurulan darbelerin en üst noktası olduğunu söyledik, hala da bu düşüncedeyiz, bunu savunuyoruz. Şu uyarıyı yapmadan geçemiyoruz, gözdağı veriyorlar; yarın bir başkasına, öbür gün bir başkasına. Bu bizi daha da güçlü kılmalı. Üzüntüyle olan bir şey değil bu, üzülmeyeceğiz. Direneceğiz, dayanışma içinde olacağız, kol kola, omuz omuza.” dedi.