Iğdır'da 8 yıldır başarıyla hizmet veren Özel İbrahim Avcı İlk Öğretim Okulu'na verilen 2 aylık kapatma cezasına okul velileri tepki gösterdi.

Iğdır'da çocuklarının gittiği okulun hukuksuz bir şekilde kapatılmasına tepki gösteren veli Mehmet Deniz, akıl almaz bir gerekçeyle okul kapatmanın kabul edilir bir tarafının olmayacağını belirtti. Deniz, bu cezayı anlamakta zorluk çektiğini söyledi. Özel İbrahim Avcı İlk Öğretim Okulu'nda üç çocuğunun eğitim gördüğünü aktaran Deniz, "Biz veli olarak okulumuzdan memnunuz. Bölgemizde son dönemde yaşanan olumsuzluklar devam ederken, başarılı bir okula verilen bu cezayı anlamakta zorluk çekiyorum. Bu tür okul kapatmalarla bizim çocuklarımız cezalandırılmak isteniyor. Çocuklarımızın kaliteli eğitim görmeye hakkı yok mu? Derdimizi gidip kime anlatacağız? Böyle başarılı bir okula verilen ceza inşallah iptal edilir. Ama ne olursa olsun ben çocuklarımı bu okula göndermeye devam edeceğim ve çevremdeki insanları da teşvik edeceğim." dedi.

Velilerden Engin İlter de bu uygulamanın; Iğdır'ın en başarılı okulunu cezalandırmak anlamına geldiğini kaydetti. İlter, sınav sonuçlarında Iğdır'ın en başarılı olduğu görülen okula yapılan bu muamelenin kendilerini üzdüğünü, yine de hiçbir şekilde yılmayarak çocuklarını bu müessesede okutacaklarını kaydetti.

Kafkas Özel Öğretim A.Ş. şirket yetkilisi Ertuğrul Çelenk de, 8 yıldan beri öğrencilere kaliteli eğitim verdiklerini, bunu en son TEOG sınavında iki Türkiye 1.si çıkartarak ispatladıklarını söyledi. Okulun fiziki şartlarını daha rahat hale getirmek ve öğrencilere ferah bir ortamda eğitim vermek için, belediyeden ruhsat alıp ek bina yaptıklarını aktaran Çelenk, "Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak, planlarımızın uygulanması için gerekli yazışmaları yaptık. Yapılan incelemelerde eksiklik bulunmadı. Rölövenin onayını beklerken; 'rölövede değişiklik ve izinsiz yeni bina kullanımı' gerekçesiyle dosyamızı geri iade edip kapatma cezası verdiler. İlimizde başka özel okullar da var. Bunların binalarının ruhsatı bile yokken, kurulduğu yerler okul vasfına uygun olmazken ve hiçbir denetime tabi tutulmazken bize çifte standart uygulamayı reva gördüler." açıklamasında bulundu.

Bu karara itiraz için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını hatırlatan Çelenk, hukuka güvenlerinin tam olduğunu, kararın mahkemeden dönerek, hukuksuzluğun sona ermesini temenni ettiklerini dile getirdi. Bu hukuksuz kararda imzası olanlar hakkında da hukuki süreç başlatacaklarını ifade eden Çelenk, yine Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıkarttığı yönetmelikte özel okulların reklam vermesinin yasaklanmasına rağmen, diğer özel okulların çarşaf çarşaf bilbordlara reklam verdiğini kaydetti.